Maşini electrice încărcate la stâlpi

Data publicării:
masini electrice

Lipsa staţiilor de încărcare. În Berlin prizele vor fi produse de o companie nou înfiinţată care colaborează cu furnizorul de electricitate. În Munchen, cei de la BMW vor împânzi oraşul cu prize.

Chiar și în Germania, prizele pentru maoinile electrice sunt rare oi la distanțe mari una de alta. Antreprenorii de la Ubitricity încearcă însa sa rezolve această problemă. Au început sa monteze prize pe stâlpii furnizorului de energie Stromnetz. Este o variantă mult mai flexibila față de amenajarea unor stații de încărcare. Instalarea unei prize costă foarte puțin. Între 300 și 500 de euro.

Șoferii care doresc să aibă acces la această modalitate de încărcare vor plăti un abonament. Soluția prizelor pe stâlpi ar putea încuraja achiziția de mașini electrice în Germania, care la fel ca toate țările Uniunii Europene încearcă sa reduca emisia de gaze cu efect de seră.

Iar cei de la Ubitricity nu sunt singurii care au avut aceasta idee. BMW va testa începând de la anul, în Munchen, un sistem asemanator de prize montate pe stâlpii de electricitate. Dacă această modalitate de încarcare se va dovedi eficienta, poate fi adoptată oriunde în lume. Existența unei infrastructuri electrice suficient de extinse ar putea avea în cele din urma și un impact asupra prețului mașinilor electrice.

În acest moment sunt scumpe deoarece constructorii, precum BMW, Tesla sau Toyota încearca să obțină profit dintr-un volum mic de vânzări. Iar vânzarile sunt mici și din cauza lipsei stațiilor de încărcare. Este un cerc vicios pe care prizele pe stâlpi precum cele din Germania l-ar putea rupe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri