Meteo. Când vine gerul

Data actualizării: Data publicării:
Vremea meteo frig
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Sâmbătă, norii vor fi mai numeroşi în partea de est a ţării. În Moldova, Dobrogea şi jumătatea estică a Munteniei, vântul va avea viteze de peste 60km/oră la rafală şi va viscoli sau spulbera zăpada. Intensificări trecătoare vor putea să mai apară şi în sud-vest. Temperaturile vor fi mai scăzute decât în mod normal pentru această perioadă din an, cu maxime ce se vor încadra între minus 16 şi minus 8 grade Celsius. Cele mai ridicate valori se vor înregistra în dealurile sudice.

Vremea meteo frig ger iarna geam inghetata GettyImages-461010497
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Nici în perioada imediat următoare, ninsorile nu vor părăsi zona ţării noastre. Duminică acestea vor apărea în majoritatea regiunilor, dar cantităţi mai însemnate de apă se vor aduna în Dobrogea şi în Moldova. La începutul săptămânii viitoare va mai ninge doar trecător prin sud, centru şi est. Vântul va continua să sufle cu putere în special la munte, unde va fi şi viscol. Vremea se va menţine deosebit de rece, cu temperaturi maxime situate şi sub pragul îngheţului, iar nopţile şi dimineţile vor aduce minime sub minus 20 de grade Celsius. Pe spaţii mici se va forma ceaţă, asociată cu depunere de chiciură.

Prima zi de weekend va aduce în Capitală un cer mai mult acoperit, dar va ninge slab numai după lăsarea întunericului. La amiază, temperatura maximă nu va reuşi să treacă de pragul gerului, dar vestea bună este că vântul se va linişti. Presiunea atmosferică se va apropia treptat de valori ceva mai confortabile.

Până marţi inclusiv, ninsorile are putea să apară zilnic în Bucureşti. Totuşi, nu se vor mai strânge cantităţi însemnate de apă, iar vântul va sufla în general liniştit. Atmosfera se va menţine mult mai rece decât în mod obişnuit, cu maxime ce vor rămâne cu precădere sub minus 10 grade Celsius.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri