METEO. Mâine revin temperaturile caniculare

Data publicării:
padure copaci soare vreme meteo-Mediafax Foto-Thomas Dan-2

  

La noapte, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în primele ore, când se vor semnala averse şi descărcări electrice, pe arii restrânse în zonele montane şi izolat în sudul ţării. Vântul va sufla slab şi moderat. Minimele termice se vor situa între 13 şi 24 de grade, uşor mai scăzute în depresiuni, spre 10 grade.

Mâine, vremea va fi caniculară, iar disconfortul termic accentuat în Crişana, Banat, Oltenia, Muntenia şi pe arii mai restrânse în celelalte regiuni. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza şi seara în zona de munte, cu precădere a Carpaţilor Meridionali şi a Munţilor Banatului, unde pe arii restrânse vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala cu totul izolat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 şi 38 de grade, iar cele minime se vor încadra între 12 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 25 de grade în Dealurile de Vest.

În Bucureşti, la noapte, cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 20...21 de grade.

Mâine, vremea va fi călduroasă în Capitală, caniculară la orele amiezii, iar starea de disconfort termic se va accentua. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 35...36 de grade, iar cea minimă în jur de 20 de grade.

ANM a emis o atenţionare cod galben de caniculă şi disconfort termic ridicat pentru mâine şi poimâine. Temperaturile maxime vor fi între 35 şi 38 de grade Celsius.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri