Meteo. Temperaturi de peste 30 de grade și furtuni

Data publicării:
VREME VARA GettyImages-175165960 1

 

FOTO: Gulliver/ Getty Images

Vremea se schimbă radical în cursul zilei de miercuri. În sud se reîntorc temperaturile de peste 30 de grade Celsius şi disconfortul termic. În schimb, în vestul, centrul şi nordul ţării, furtunile se vor înmulţi spre seară. Aversele pot deveni abundente, iar izolat va cădea grindina.

O zi călduroasă se anunţă miercuri în Bucureşti. Temperaturile maxime vor urca până la 31 de grade Celsius, iar aerul va deveni irespirabil, mai ales după-amiază. Norii se vor înmulţi din cursul nopţii când vor apărea condiţiile de averse, descărcări electrice şi vânt intens.

Treptat, ploile torenţiale ce vor aduce, local, cantităţi importante de apă, vânt mai intens şi grindina, vor apărea în majoritatea masivelor montane. Temperaturile vor trece de 20 de grade Celsius în staţiunile vestice şi sudice.

La malul mării, urmează încă o zi numai bună pentru plajă şi pentru baie. Norii vor fi aproape inexistenţi, vântul îşi va face simţită prezenţa din când în când, iar temperaturile vor ajunge până la 28 de grade Celsius în aer şi până la 27 de grade în apa mării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri