METEO. Vreme frumoasă în weekend

Data publicării:
padure copaci soare vreme meteo-Mediafax Foto-Thomas Dan

FOTO: Mediafax Foto

Sâmbătă avem parte de vreme frumoasă în aproape toată ţara. Norii vor fi puţini şi doar prin sud-vest, după-amiază apar câteva ploi de scurtă durată. Vânul se anunţă liniştit, iar temperaturile maxime vor porni de la 18 grade în Delta Dunării şi vor atinge 26 de grade în regiunile vestice.

De o zi plăcută se vor bucura sâmbătă şi locuitorii Capitalei. Soarele va străluci toată ziua, însă nu este exclus să apară şi câţiva nori. Nici vântul nu va ieşi prea mult în evidenţă. Temperatura aerului va urca până la 23 de grade, o valoare uşor mai ridicată decât cea normală. Presiunea atmosferică nu se va modifica semnificativ.

Cei care se vor afla la munte încep weekeendul cu soare şi foarte probabil cu averse ce vor aparea sporadic, în cursul amiezii. În schimb, duminică, aversele, cu tunete, fulgere şi vânt intens vor cuprinde majoritatea masivelor.

Pe litoral, sfârşitul de săptămână aduce vreme bună pentru o plimbare la malul mării. Va fi soare mult timp din zi, iar briza nu se anunță prea activă. Temperaturile vor fi cuprinse între 18 şi 21 de grade, în timp ce în apă nu vor fi mult de 15 grade Celsius.

Duminică, fenomenele de instabilitate se înmulţesc în jumătatea de vest a ţării.

Luni şi marţi aversele, cu tunete şi fulgere vor cuprinde toate regiunile. În aceste condiţii, temperaturile maxime mai pierd câteva grade faţă de cele din weekend şi se vor opri la cel mult 24 de grade la nivelul ţării, cu aproximativ 21 de grade în Capitală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri