Misiune de cercetare dedicată lui Jacques-Yves Cousteau. Nepotul său încearcă să stea 31 de zile sub apă

Data publicării:
cousteau

Timp de 31 de zile, cei şase exploratori vor trăi într-un laborator care măsoară trei metri lăţime şi mai puţin de 2 metri înălţime. Fabien Cousteau a dedicat această misiune de cercetare bunicului său, Jacques-Yves Cousteau.

Cunoaştem foarte puţin despre lumea oceanică. Până în prezent, am explorat doar cinci la sută sau mai puţin din universul marin. Aşa că sunt multe lucruri de descoperit”, a spus Fabien Cousteau.

Încăperea submarină în care s-a aventurat Fabien Cousteau se află în largul coastelor Floridei şi este dotată cu aparatură de ultimă generaţie.

Exploratorul şi ceilalţi cinci membri ai echipei vor studia viaţa marină, recifele de corali şi aciditatea oceanică, provocată de emisiile de bioxid de carbon din aer. Bunicul lui Fabien, legendarul Jacques-Yves Cousteau, a fost un ofiţer francez, oceanograf, explorator al vieţii subacvatice, care a devenit cunoscut în întreaga lume în calitate de comandant al navei Calypso.

Jacques-Yves Cousteau a fost primul care a tras un semnal de alarmă privind Oceanul planetar, despre care spunea că „este pe moarte”, sufocat de deşeurile oamenilor ce nu înţeleg că acesta este un imens izvor de apă şi de resurse care ţin în viaţă Pământul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri