NASA transmite în direct misiunea a doi astronauți în afara Stației Spațiale Internaționale

Data publicării:
captura NASA

Foto: captură Youtube

Astfel, pe televiziunea NASA puteți urmări cum Yuri Malenchenko și Sergey Volkov, din cadrul Agenției spațiale ruse (Roscosmos), ingineri de bord ai Expediției 46 de pe stația spațială,vor ieși din avanpostul orbital pentru a recupera o parte dintre materialele folosite în experimente pe modulele Zvezda și Poisk și pentru a instala unele dispozitive de ancorare pe exteriorul ISS menite să ușureze viitoarele ieșiri în spațiu ale membrilor echipajului.

Astronauții vor purta costume speciale Orlan, de concepție rusească. 

De asemenea, cei doi astronauți vor pregăti experimentul Vinoslivost, care își propune să evalueze efectele spațiului cosmic asupra unor mostre de materiale structurale, și vor testa un dispozitiv denumit Restavratsiya, care ar urma să fie folosit pentru a adăuga straturi exterioare speciale, de protecție, pe pereții segmentului rusesc al ISS.

Astronauții ruși vor recupera setul de mostre biologice și biochimice care au fost expuse condițiilor vitrege din cosmos în cadrul experimentului EXPOSE-R. Acesta face parte dintr-un proiect de cercetări astrobiologice desfășurat de Agenția Spațială Europeană (ESA) pentru a studia originea, evoluția și răspândirea vieții în Univers.

Aceasta va fi cea de-a 193 misiune de ieșire în afara ISS. Pentru Malenchenko, va fi cea de-a șasea acțiune de acest gen, iar pentru colegul său, Volkov, cea de-a patra.

Misiunea în exteriorul ISS poate fi urmărită în direct și pe contul de Youtube al NASA. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri