O oră de întuneric pentru protejarea planetei

Data actualizării: Data publicării:
pamant wikipedia

Ora Pământului este marcată, sâmbătă seara, de la ora 20.30 până la ora 21.30. Cele mai importante instituţii sunt înscrise în acest proiect, desfăşurat la nivel mondial şi menit să atragă atenţia că planeta trebuie protejată.

În Bucureşti, se vor stinge luminile la Palatul Parlamentului, Palatul Victoria, Primăria Capitalei, precum şi la Arcul de Triumf şi Statuia Aviatorilor. World Wide Fund (WWF) România a pregătit o serie de evenimente pentru bucureștenii care vor să marcheze Ora Pământului și care vor să învețe mai multe despre cum putem proteja planeta. Îndemnul WWF este „Dăruiește naturii energia ta” și toți românii sunt invitați să petreacă în această seară o oră în aer liber. 
 
„De 10 ani Earth Hour mobilizează milioane de oameni ca să atragă atenția asupra impactului pe care noi oamenii îl avem asupra mediului. Am reușit să creăm o mișcare globală la care anual participă peste 1,5 miliarde de oameni, însă n-am reușit încă să generăm acel impact dincolo de Ora Pământului. Degradarea ecosistemelor se întâmplă într-un ritm din ce în ce mai accelerat, iar procesul poate fi oprit doar printr-o schimbare radicală a tendințelor de consum și de comportament din partea oamenilor și mult mai puțin prin intervenții de la nivel înalt, prin reguli și legi noi. Românii sting lumina de peste 7 ani și se vede clar o schimbare de comportament în ultimii ani. Au devenit mult mai conștienți de valorile naturale din jur, de pericolele la adresa lor și nu ezită să devină activi de fiecare dată când e nevoie de implicarea lor. Dacă reușim să transformăm acest interes dintr-unul reactiv, într-o atitudine proactivă, cu toții vom avea de câștigat”, a declarat Magor Csibi, Director WWF România.  

În București, WWF organizează un eveniment în Parcul Izvor, în zona alveolei dinspre Bd. Națiunile Unite, sâmbătă, pe 25 martie 2017, începând cu ora 17:00. Vor avea loc activități pentru copii prin care aceștia pot învăța despre natură.

De asemenea, de la ora 20.30, până la 21:30, bucureștenii pot alege o tură cu bicicleta alături de Adevărații VeloPrieteni pe traseul: Parc Izvor (alveola Națiunile Unite) - str. B.P. Hașdeu – Splaiul Independenței – Știrbei Vodă – Berzei – Calea Griviței – Dacia – Romană – Universitate – Unirii – Splaiul Independenței – Națiunile Unite – Izvor.

Cei fără biciclete sunt invitați să danseze alături de Swing Dance Society București, tot de la 20:30 până la 21:30. 

Este la îndemâna tuturor să fim mai prietenoși cu mediul, spune WWF. Pentru început putem recicla, merge mai mult pe jos sau cu bicicleta, putem face dușuri mai scurte, putem să trecem la sursele regenerabile de energie sau chiar să ne schimbăm obiceiurile de consum. 

Anul trecut, Ora Pământului a fost marcată în 160 de ţări, inclusiv în România. Evenimentul se desfăşoară pentru al zecelea an la rând la nivel global, şi pentru a opta oară la noi.

Citiți și: Planeta seacă

Până în 2050, 90% dintre corali vor muri. Cum mai pot fi salvați

2016: Al treilea an consecutiv cu temperaturi record

Soluțiile naturii la dezastre provocate de schimbarea climatică

Omul și schimbarea climatică

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri