O stâncă de o mie de tone s-a prăbuşit pe Transfăgărăşan

Data actualizării: Data publicării:
tunel transfagarasan fb
Foto: Facebook

Trănsfăgărăşanul ar putea fi închis după ce o stâncă de aproximativ 1.000 de tone s-a prăbuşit la kilometrul 126, a anunțat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Stânca s-a oprit la marginea şoselei, fără a o afecta.

tunel transfagarasan fb
Foto: Facebook

”La partea superioară a acestui bloc de stâncă se află încă două stânci de dimensiuni relativ mai reduse, care prin desprindere ar putea afecta partea carosabilă a drumului şi implicit siguranţa participanţilor la trafic”, se arată în comunicatul emis de CNAIR.

Reprezentanţii CNAIR au anunţat că au iniţiat măsuri în vederea asigurării circulaţiei în condiţii de siguranţă şi au introdus semnalizarea provizorie de restricţionare şi monitorizare a zonei.

”Precizăm că în eventualitatea creşterii gradului de risc, CNAIR va propune închiderea circulaţiei rutiere, prioritară fiind protejarea vieţii şi integrităţii corporale a celor care tranzitează zona în aceste zile”, se mai arată în sursa citată.

Transfăgărășanul a fost redeschis vineri, 16 iunie, cu două săptămâni mai devreme, pe sectorul închis pe timp de iarnă, între Piscu Negru (km 104+000) și Cabana Bâlea Cascadă (km 130+800).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri