Ora Pământului, marcată în toată ţara. În 54 de oraşe, luminile s-au stins, simbolic

Data publicării:
ora pamantului

La ora 20.30 s-au stins luminile în principalele instituţii din ţară. Primăria din Braşov sau cea din Craiova, Prefectura din Galaţi, Palatul Victoria şi Palatul Parlamentului din Bucureşti au marcat acest eveniment la care au participat, anul acesta 42 de oraşe din România şi peste 7.000 din întreaga lume.

Ora Pământului, marcată în Kandahar, Afganistan

Veghem! Pentru liniștea și bucuria de acasă! Chiar dacă au stins luminile în baza din Kandahar, pentru a arăta că proiectul Ora Pământului a ajuns în îndepărtatul Afganistan, militarii Batalionului 2 Infanterie "Călugăreni" veghează permanent.Acţiunea militarilor se alătură demersului comunităţii internaţionale în lupta pentru rezolvarea problemelor de mediu ale planetei.Proiectul a pornit de la dorinţa de a încerca limitarea efectelor negative pe care încălzirea globală le are asupra planetei. În prezent, comunitatea de susţinători Earth Hour cuprinde 172 de ţări şi 7.000 de oraşe din întreaga lume.#România #mapn #ArmataRomâniei #Afganistan

Posted by Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro on 19 Martie 2016

Timp de oră, atât clădirea Guvernului cât şi cea a Parlamentului au avut luminile stinse.

Bucureştenii s-au solidarizat astfel cu ideea de luptă împotriva poluării.

#PolitiaRomana #OraPamantului2016Poliţia Română participă la evenimentul Ora Pământului. Timp de o oră, am stins luminile în spațiile ce nu sunt folosite în munca operativă.La eveniment, am avut parte de o surpriză...a început să ningă, în Bucureşti, pe 19 martie...aşa că vă recomadăm să circulați cu prudență! ☺

Posted by Politia Romana - www.politiaromana.ro on 19 Martie 2016

De altfel, gestul e cu atât mai important cu cât, Palatul Parlamentului, a doua cea mai mare clădire administrativă din lume, consumă curent electric, într-o oră, cât un oraș cu 20.000 de locuitori.

La Palatul Victoria, sediul Guvernului, s-au stins luminile pentru #EarthHour 2016, subliniind importanţa dezvoltării durabile a societăţii româneştihttps://imgflip.com/gif/113yddCC Earth Hour

Posted by Guvernul României on 19 Martie 2016

Pentru pasionații de ciclism din Oradea, Ora Pământului a reprezentant un bun motiv pentru o plimbare nocturnă. 100 de persoane și-au decorat bicicletele cu leduri, beculețe şi ghirlande luminoase și au pornit într-un tur prin oraș.

În Piaţa Unirii din Cluj, Ora Pământului a fost marcată cu un spectacol de jonglerie cu focul. Ideea din spatele acestei reprezentaţii este că se pot organiza activităţi captivante, care să nu necesite folosirea curentului electric obţinut din resurse care poluează.

Şi anul acesta mesajul și îndemnul Fondului Mondial pentru Natură, iniţiatorul Orei Pământului, a fost „Dăruiește naturii din energia ta".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri