Prima femeie din Rusia care va ajunge în spaţiu după o pauză de 17 ani

Data publicării:
1395395111general pages i32398 elena serova pervaya rossiiskaya jenshchina kosmonavt za 17 let 1

(FOTO saroblnews.ru)

"Dar felul în care se tund colegii mei nu vă interesează?", a declarat, cu umor, cosmonauta rusă, răspunzând unui jurnalist care i-a adresat o întrebare despre coafura pe care o va alege atunci când se va afla la bordul ISS, scrie Mediafax. 

În noaptea de joi spre vineri, Elena Serova, care este mamă, va urca la bordul capsulei Soyuz TMA-14M, care va decola spre ISS în cadrul unei misiuni spaţiale ce va avea o durată de aproape şase luni.

"Voi fi prima femeie din Rusia care va ajunge la bordul ISS. Am, alături de întregul echipaj, o responsabilitate uriaşă faţă de oamenii care ne-au format şi vreau să le transmit următorul mesaj: nu vă vom dezamăgi!", a declarat cosmonauta rusă într-o conferinţă de presă difuzată onlinemiercuri.Elena Serova va pleca de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan alături de cosmonautul rus Alexandr Samokutiaev şi astronautul american Barry Wilmore.

În 2013, Rusia a sărbătorit împlinirea a 50 de ani de la primul zbor spaţial reuşit de o femeie, cosmonauta sovietică Valentina Tereşkova, pe 16 iunie 1963.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri