RAR va măsura în mers noxele emise de mașini

Data actualizării: Data publicării:
trafic masina mai

Registrul Auto Român va cumpăra un aparat care permite măsurarea emisiilor de noxe ale maşinilor în condiţii reale de trafic. Echipamentul va costa aproximativ 365.000 de euro.

TRAFIC BUCURESTI AUTO MASINI AGERPRES
Foto: Agerpres

Achiziţia este făcută la un an după ce compania germană Volkswagen a recunoscut existenţa unor diferenţe mari între cantitatea de noxe emisă de maşini în trafic şi cea din timpul testelor oficiale.

Potrivit experţilor, utilizarea de echipamente precum cel care urmează să intre în dotarea Registrului Auto Român face imposibilă trucarea testelor, pentru că sunt sunt măsurate emisiile efective în condiţii de trafic real, relatează News.ro.

Echipamentul poate măsura emisiile tuturor autovehiculelor de pasageri (categoria M) şi de transport de marfă (categoria N).

Echipamentul portabil de măsurare a emisiilor poluante - PEMS -, care se poate instala pe orice autovehicul din categoriile M şi N, se conectează la sistemul de evacuare al autovehiculului, în partea finală a acestuia, prelevează şi analizează mostre din gazele de evacuare, în timp ce autovehiculul este condus în condiţii reale de trafic, pe un traseu prestabilit şi verificat cu ajutorul aparatului GPS din dotarea PEMS”, a explicat menţionat directorul general al RAR, George Dincă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri