Răspunsul Primăriei pentru cei care acuză că a permis tăierea a peste 100 de copaci

Data publicării:
copaci taiati

Primăria Capitalei spune că a permis tăierea a 141 de arbori, la cererea Direcţiei Administrarea Domeniului Public din Sectorul 3.

„Menţionăm că solicitarea nu conţinea date concrete privind: caracteristicile dimensionale ale arborilor, problematica lor, numărul de arbori şi localizarea acestora, astfel încât inspectorul de specialitate din cadrul Serviciului Avize şi Acorduri a efectuat verificarea pe teren în prezenţa reprezentantului delegat de instituţia solicitantă şi a emis aviz de specialitate doar pentru arborii uscaţi 100%.”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Capitalei.

Primăria este însă contrazisă de activiştii de mediu.

Dan Trifu, vicepreşedinte Eco-Civica: „Tot ce vedeţi aici. Asta e o parte vegetală care spune că arborele încă mai trăieşte prin înlăturarea uscăturilor, probabil că am fi reuşit să-l readucem din nou la viaţă în totalitate. Oamenii ăştia sunt inconştienţi. Oamenii ăştia chiar produc acte criminale”.

Organizaţiile non-guvernamentale spun că mulţi copaci s-au deteriorat din cauza amenajărilor făcute, în ultimii doi ani de Primăria Sectorului 3. Până la această oră, nu am primit vreun punct de vedere de la vreun reprezentant al autorităţii publice locale.

„Ar trebui puşi de zece ori mai mult. Cei care taie, să planteze”, spune un băiat.

„Este important ca în oraşe mari, ca acesta, să fie spaţii verzi, parcuri, copaci, pe care să-i păstrăm. Este cu adevărat important.”, afirmă o fată.

„Ar trebui ocrotiţi şi, într-un fel, să se dea o lege în acest sens”, consideră o fată.

De Bulevardul Unirii se ocupă Primăria Sectorului 3, cu toate că marile artere sunt în administrarea Primăriei Generale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri