Restricții de acces pe plajele din Vadu și Corbu

Data publicării:
vadu

Reprezentanţii Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării au decis la începutul acestui an să cedeze 20 de hectare din plajele sălbatice de la Sulina, Sfântul Gheorghe, Vadu, Corbu, Midia şi Portiţa autorităţilor locale. Edilii ar fi trebuit să amenajeze plajele astfel ca la 1 mai turiştii să găsească adevărate staţiuni cu căsuţe pentru cazare, toalete ecologice, parcări, coşuri de gunoi, dar şi puncte pentru salvamari. Totul a rămas, însă, la stadiul de proiect, pentru că şefii rezervaţiei nu au terminat încă evaluarea plajelor.

Sunt convins că o să intrăm iarăşi într-o busculadă, care a fost la nivelul fiecărui an în sensul în care turiştii o să vină, agenţii o să vină să amendeze. Iarăşi jandarmerie, iarăşi scandal. Pe acele locuri de parcare şi de campare vor trebui făcute nişte minimale amenajări. Cine le face, pentru că dacă le facem şi intrăm cu utilajele înseamnă să distrugem flora, fauna, habitatul,” spune Marian Gălbinaşu, primarul comunei Corbu.

Pe de altă parte, reprezentanţii Biosferei nici nu pot spune dacă turiştii pot campa fără să fie amendaţi

Există în procedură de evaluare de mediu PUZ-uri privind lucrări de amenajarea zonei de plajă de acolo, procedură care va stabili dacă este oportun să se facă acele lucrări sau vor fi necesare corecturi. Procedura de evaluare când se va termina? Nu pot să vă spun,” explică Grigore Baboianu, guvernatorul ARBDD.

Localnicii susţin proiectul de amenajare a plajelor, cred că astfel se va dezvolta turismul în zonă.

Autorităţile se aşteaptă ca peste 2.000 de turişti să vină la Vadu şi Corbu numai de 1 mai. Tinerii care vor campa în zonă riscă să fie amendaţi de inspectorii Administraţiei Biosferei Delta Dunării cu 200 până la 700 de lei. Anul trecut, s-au dat amenzi de peste 10.000 de lei pentru camparea pe nisip.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri