Sari la conținut

Rinocerii albi, tot mai aproape de dispariție. Unul dintre ultimele exemplare a murit în Cehia

Ceilalţi patru trăiesc în rezervaţii naturale din Statele Unite şi Kenya, iar printre ei este un singur mascul. Trăieşte în statul african şi este păzit non-stop de militari, fiindcă autorităţile se tem că ar putea fi vânat de braconieri.

Numărul rinocerilor albi a scăzut drastic în ultima jumătate de secol. În 1960 erau peste 2.000, iar în 1984 doar 15 exemplare.