Stefan Hell, discurs la banchetul Nobel

Data publicării:
460247778

Dineu regal la Stockholm, în onoarea laureaţilor Nobel, printre care şi un fizician de origine română. Stefan Hell a intrat în sală la braţ cu Prinţesa Madeleine a Suediei, cea de-a doua fiică a monarhului suedez. În deschiderea banchetului, regele Suediei a ţinut un mic toast în onoarea fondatorului premiilor Nobel.

Laureaţii Nobel au avut apoi onoarea de a rosti câte un mic discurs. Fizicianul german de origine română, Stefan Hell, distins cu Nobelul pentru Chimie s-a arătat vizibil emoţionat.

„Doamnelor şi domnilor, să îmbrăţişăm cultura care rezolvă problemele considerate imposibil de rezolvat şi să îi onorăm pe cei ce realizează acest lucru cu un toast! Noroc!”, a spus Stefan Hell, laureat al premiului Nobel pentru Chimie. 

Banchetul în onoarea laureaţilor Nobel, care durează în jur de 4 ore, este considerat unul dintre cele mai mari dineuri din lume şi de fiecare dată este un spectacol în sine.

Ca în fiecare an, gazdele suedeze s-au arătat la înălţime. Pentru cei 1328 de invitaţi au fost puse pe masă peste 7000 de piese de porţelan fin, 10 mii de tacâmuri din argint şi peste 5400 de pahare. Ca de obicei, meniul a fost dezvăluit cu doar câteva minute înainte de începutul mesei. Anul acesta, invitaţii s-au delectat cu supă-cremă de conopidă, friptură de căprioară, şampanie franţuzească şi vin italian.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
National day in Sweden
Regele Suediei recunoaște că modelul suedez a eșuat în fața pandemiei de coronavirus
kovesi la digi24
Șefa DNA, decorată de Regele Suediei
Partenerii noștri