Un alt mod de a recicla hârtie în Alba Iulia

Data publicării:
recicleta

 

Foto Facebook

Primăria Alba Iulia a cumpărat deja două cargotriciclete necesare derulării campaniei de colectare și reciclare a deșeurilor din hârtie și carton, scrie green-report.ro.

În cadrul proiectului „Reciclăm cu tricicleta” vor fi angajate două persoane din categorii defavorizate care vor pedala prin oraș și vor strânge deșeurile. Campania va începe în această primăvară și își propune îmbunătățirea mediului din oraș, dar și conștientizarea oamenilor cu privire la colectarea selectivă și transportul ecologic.

Campania se adresează tuturor instituțiilor publice și entităților private din municipiul Alba Iulia care doresc să recicleze deșeurile din hârtie și carton în cantități mai mici.

Municipiul Alba Iulia va stabili un acord de colaborare cu toate entitățile interesate și cu compania de prestare a serviciilor de salubrizare din oraș, pe perioada derulării campaniei. Pe termen lung, Alba Iulia intenționează să atragă și organizațiile neguvernamentale, asociațiile de proprietari, proprietarii privați ai locuințelor individuale și să extindă diversitatea tipurilor de deșeuri colectate la plastic, sticlă etc.

Proiectul „Reciclăm cu tricicleta” se inspiră din „Recicleta” celor de la ViitorPlus, asociația care a început încă de acum câțiva ani să colecteze cantități mici de hârtie pentru reciclare oferind, în același timp, un loc de muncă pentru persoane defavorizate. Până acum, opt persoane au fost angajate la Recicleta și a fost colectată o cantitate de peste 230.000 de kilograme de hârtie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri