Un doctorand din Craiova a construit din piese de la imprimante vechi un robot care îl imită pe Elvis Presley

Data publicării:
robot-5

Odată intrat în atelier, Claudiu Nicu pierde noţiunea timpului. În haosul din încăpere, creatorul de roboţi se descurcă cu ochii închişi. Rezistenţe, aparate de măsură, toate îi sunt la îndemână. Atenţia lui este concentrată asupra roboţelului care trebuie să urmeze linia neagră. Pentru el stă închis între cei patru pereţi zi şi noapte.

„Nu se pune problema banilor sau a timpului, pentru că fac din pasiune şi îmi place ceea ce fac, consider că pe viitor ar fi un fel de ajutor pentru mine”, spune Claudiu Nicu, doctorand la Facultatea de Automatică din Craiova.

Este ajutat de Ioan, un student din anul II. Deşi ar putea să îşi petreacă timpul liber alături de colegi, tânărul este nelipsit din atelier. Vine chiar şi în weekend să lucreze, cu toate că locuieşte la 40 de kilometri de Craiova şi măcar la sfârşit de săptămână ar putea să economisească banii pentru transport.

„Am foarte puţin timp pentru lucru, pentru că lunea am facultate de la opt de dimineaţa până la patru şi după patru, rămân până la opt când am ultimul tren, să pot să mai lucrez”, mărturisește studentul.

Construcţia robotului ar fi costat câteva sute de lei, dar pentru că bugetul nu le permitea, cei doi au demontat mai multe aparate electrice defecte de la care au luat o parte din piese.

Anul trecut, Claudiu a impresionat publicul care a participat la Noaptea Roboţilor cu o maşinărie care îl imită pe Elvis Presley. Tot împreună cu Ioan a creat-o şi pe aceea. Cei doi spun că nu se vor opri aici. După ce termină robotul care urmăreşte o linie neagră, vor să facă şi o masă energetică. Odată aşezate pe ea, telefoanele mobile ar urma să se încarce fără a fi conectate cu fir.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri