Vase de sânge funcționale, printate 3D cu celule umane

Data publicării:
vase de sange printabile

Imprimantele 3D utilizate pentru printarea vaselor de sânge sunt similare cu imprimantele 3D convenționale, dar în loc de a folosi materiale inerte, folosesc "cerneală bio".

Pentru crearea vaselor de sânge printabile 3D, o echipă condusă de inginerul de cercetare Monica Moya, a combinat acest material bio special cu celulele vii. Ele au fost proiectate pentru a se dezvolta pe cont propriu.

Acest proces durează destul de mult. Iniţial, tuburile sunt printate din celule si alte materiale bio pentru a oferi substanțe nutritive esențiale pentru mediul înconjurător printat.

În cele din urmă, capilarele auto-asamblate sunt în măsură să se conecteze cu tuburile-bio tipărite și să livreze nutrienți pentru celule pe cont propriu, permiţând astfel acestor structuri să funcționeze așa cum o fac în organism.

Vasele de sange rezultate nu pot fi transplantate, dar sunt potrivite pentru studiile de toxicologie și de testare de tratament medical (care va conduce la o dependență scăzută pe animalele de laborator). De asemenea, ar putea duce in cele din urma la așa-numitele organe pe cip, care vor atenua deficitul actual de donatori de organe.

"Va schimba modul in care facem biologie", a spus Monica Moya.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri