VIDEO. Clipul spectaculos al NASA care surprinde „cea mai completă imagine a vieții pe Pământ” de până acum

Data actualizării: Data publicării:
print

Un clip în timelapse realizat de NASA comprimă evoluția a două decenii de viață pe apă și uscat de pe planeta noastră.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cercetătorii NASA spun că videocpliul redă „cea mai completă imagine globală a vieții pe Pământ până în prezent”, transmite BBC.

Este un colaj complet al vieţii pe Pământ, văzută din spaţiul cosmic. Aşa îşi descriu cercetătorii de la NASA montajul în care au fost puse cap la cap imagini din satelit,surprinse pe parcursul a 20 de ani. Imaginile au şi o importanţă practică: ele oferă cercetătorilor posibilitatea să măsoare creşterea sau scăderea oceanului planetar din cauza încălzirii globale.

„Imaginile îţi taie respiraţia, când le privesc sunt atât de fermecat, e ca şi cum aş urmări planeta cum respiră. Priveşti toate aceste lucruri diferite simultan, comprimi timpul şi apoi construieşti o minunată cronologie în care poţi să derulezi istoria şi să cauţi modele şi elemente care se schimbă simultan la sol, în atmosferă şi în ocean”, comentează un cercetător de la NASA.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri