VIDEO. Pui de urs filmat pe străzile din centrul Brașovului

Data publicării:
urs filmat bv

Ora patru dimineaţa, în centrul Braşovului. Un pui de urs aleargă derutat, iar un tânăr îl filmează de pe bicicletă.

„Îi zic la un moment dat prietenului meu: vezi că e un urs în spate. Nu i-a venit nici lui să creadă, practic. După aia, el a luat-o la fugă, eu m-am suit pe bicicletă și am văzut că ursul își schimbă direcția, am zis să mă duc după el, măcar să văd și eu, să nu cumva să rănească pe cineva”, spune cel care a filmat scena.

După un timp ursul îl lasă pe curios în urmă.

Ursul a fost filmat alergând pe bulevard, a intrat pe terasă printr-o spărtură din gard, a traversat-o, după care a traversat un alt bulevard din Brașov. Biciclistul care îl urmărea s-a pierdut într-o zonă de case.

Ursul fusese pierdut de către autorităţi.

„Câinii l-au alergat și l-au împins în oraș, băgându-l într-o zonă neobișnuită pentru el, dar în care a fugit să scape. Iar acum încerca din nou să ajungă în habitatul său natural”, spune Ovidiu Ionescu, reprezentant al Institutului de Cercetări și Amenajări Silvice Brașov.

Socotită o aventură, urmărirea ursului de către tânăr este, totuşi, un gest imprudent.

„E bine să se ferească și nu să urmărească ursul, pentru că în cazul ăsta este totuși un exemplar foarte tânăr și se sperie, dar reacția poate fi total opusă, adică, considerându-se în pericol, să atace”, spune Ovidiu Ionescu.

Nu este prima oară când urșii ajung pe străzile Brașovului. Mai multe străzi ale unui cartier din oraș s-au transformat, ani la rând, în obiective turistice pentru oricine era curios să îi vadă în mediul natural.

În încercarea de a elimina pericolul de pe străzile orașului, autoritățile au prins urșii care veneau la tomberoanele de gunoi și i-au mutat în zone în care animalele se pot hrăni din sălbăticie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri