Vreme bizară. Cea mai caldă noapte de noiembrie de când se fac măsurători meteorologice în România

Data publicării:
record temperaturi 22 nov 1

Duminică, la ora 11:00, termometrele arătau o maximă de 21 de grade, cu 10 mai mult decât ar fi trebuit la sfârşit de noiembrie. 

Noaptea şi dimineaţa ne-au oferit şi ele temperaturi neaşteptat de mari în partea de sud-est a României, în Muntenia și Dobrogea. La Giurgiu și Cernavodă au fost temperaturi minime de 17 grade, iar la București 14 grade, în condițiile în care temperatura normală minimă ar fi trebuit să fie de 1-3 grade, iar pe parcursul zilei să ajungă la 10-11 grade.

Iată un tabel comparativ:

Meteorologul Mihai Timu a explicat la Digi24 că această situație a apărut pentru că o masă de aer cald a rămas blocată în sud-estul țării pe timpul nopții, în condițiile în care cerul a fost acoperit și astfel temperaturile nu au scăzut foarte mult, ba chiar au rămas constante. Deja duminică, la ora 11:00, se înregistrau 21 de grade la Giurgiu și Cernavodă, astfel că s-a depășit și recordul de temperatură pe timpul zilei pentru data de 22 noiembrie.

Vremea se schimbă însă radical începând din această noapte, când temperaturile vor scădea simțitor, cu aproape zece grade, va ploua, iar în anumite zone e posibil să apară și lapovița și ninsoarea. Marți și miercuri mai sunt posibile reveniri ale aerului cald în partea de sud-est, dar nu la cotele de astăzi.

De luni vorbim despre o vreme normală din punct de vedere termic, cel mult 14 grade în partea de sud-est. Rămânem cu aceste temperaturi până spre mijlocul săptămânii

Urmăriți toate explicațiile și detaliile în materialul video de mai sus.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri