Vreme deosebit de rece joi și vineri

Data publicării:
Wind And Rain Hit The UK
BRISTOL, UNITED KINGDOM - JANUARY 03: Shoppers use umbrellas to shelter from the rain as they make their way along a street on January 3, 2012 in Bristol, England. High winds have been battering large parts of the country disrupting travel and causing damage to buildings. (Photo by Matt Cardy/Getty Images)

Vremea va fi rece pentru această perioadă a anului, chiar deosebit de rece în regiunile intracarpatice, unde cerul va fi mai noros și va ploua în Maramureș, nord-vestul Transilvania, în Crișana, și local în Banat. Cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 20...25 l/mp, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

Wind And Rain Hit The UK
Foto: Gulliver/Getty Images

La munte, astăzi, va ninge și în mod special la altitudini mari din zona Carpaților Occidentali și în partea de nord a Carpaților Orientali se va depune un nou strat de zăpadă. De asemenea, tot în această partea a țării, dar la altitudini mai joase, își vor face simțită prezența precipitații mixte.

În restul țării, cerul va fi variabil, se va înnora spre seară, iar noaptea, în sud şi sud-est trecător şi izolat se vor semnala ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări mai ales în cursul zilei în vest, nord-vest şi la munte şi doar pe spaţii mici în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 şi 17 grade, iar cele minime se vor situa între -4 şi 8 grade, mai ridicate în Dobrogea pana la 13 grade pe litoral.

În București, temperatura maximă va fi de 15-16 grade, iar minima va atinge 6 grade. De asemenea, cerul va fi noros, dar sunt puține șanse de ploaie.

Vremea va fi mai rece pentru această dată și vineri, mai ales în vest, nord și centru. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 20 de grade, iar cele minime între 2 şi 10 grade, uşor mai mici în depresiuni, dar şi mai mari în sud-est, până în jurul a 14 grade pe litoral.

Cerul va fi noros şi va ploua ziua, local în nord-vestul şi nordul ţării şi numai izolat în rest, iar spre seară şi noaptea, pe arii extinse în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea, local în Moldova, pe spaţii mici în Transilvania şi izolat în restul teritoriului. În special în sud-est se vor înregistra cantităţi de apă însemnate, de peste 25...30 l/mp.

La munte va continua să ningă, iar noaptea vor fi precipitaţii mixte, ce se pot semnala trecător şi în orele dimineţii, în zonele mai joase de relief din nord şi nord-vest.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri