Vreme extremă prognozată pentru următoarele decenii

Data publicării:
vreme apocaliptica

Tsunami, caniculă extremă, incendii uriaşe de vegetaţie, uragane, inundaţii şi alunecări de teren. Sunt fenomene care nu ne vor ocoli în deceniile care urmează. Avertismentul este lansat de cei mai renumiţi meteorologi din lume, care au participat la un congres în Canada.

Acest tablou apocaliptic are două cauze principale: încălzirea globală şi creşterea populaţiei Terrei, iar experţii spun că este absolut necesar să ne adaptăm la aceste schimbări.

Creşterea cu două grade a temperaturii medii la suprafaţa Terrei, până în 2050, va provoca o accelerare a fenomenelor meteorologice. Norii se vor forma mult mai uşor şi mai repede, iar ploile vor fi din ce în mai puternice.

Transportul aerian va fi perturbat de turbulenţe tot mai violente, iar pe mări şi oceane se vor forma valuri de până la 40 de metri înălţime.

Pentru ca omenirea să se poată apăra de aceste fenomene extreme, experţii spun că e nevoie de noi planuri de urbanism, dar şi de un nou mod de viaţă, care să reducă efectul de seră care provoacă încălzirea globală a planetei.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri