Vreme geroasă în toată țara: autostrăzi blocate și școli închise în 21 de județe

Data actualizării: Data publicării:
170106_ZAPADA_BUCURESTI_00_INQUAM_Octav_Ganea

În România este ger puternic, chiar și ziua, aşa că meteorologii au emis cod galben pentru toată ţara. Temperaturile la nivelul ţării au fost cuprinse între -25°C şi -6°C. Din cauza vremii deosebit de rece vor fi închise școlile din București și alte 21 de județe în prima zi a săptămânii. De asemenea, două tronsoane de autostradă și trei segmente de drumuri naţionale mai sunt închise, luni dimineaţă, din cauza zăpezii şi a viscolului. 

Cea mai joasă temperatură a fost înregistrată în apropiere de Bușteni, în Parcul Natural Bucegi. Este vorba despre o temperatură de -27 de grade la ora 8:00.

De asemenea, au fost temperaturi de -26 în Parcul Natural Călimani și -25 de grade la stația meteo Ceahlău din județul Neamț, în vârful Moldoveanu din Munții, în județul Argeș.

Temperaturi scăzute au fost și la Întorsura Buzăului, Joseni și Miercurea Ciuc unde s-au înregistrat minus 16 grade Celsius. La Vaslui au fost minus 15 grade, minus 14 grade Celsius la Brașov şi minus 13 grade Celsius la Suceava şi Bistriţa. Ger a fost și în Capitală. Mercurul în termometre nu a urcat mai sus de minus 12 grade Celsius.

harta temperaturi
harta temperaturi

Din cauza vremii deosebit de rece vor fi închise școlile și grădinițele din Bucureşti şi din alte 21 de judeţe în prima zi a săptămânii. Nu se ţin cursuri nici marţi în Bucureşti şi nici în alte 15 judeţe, inclusiv Buzău, Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi şi Constanţa.

În plus, dacă temperaturile rămân în continuare scăzute, nu este exclus ca şi miercuri să fie închise unităţile de învăţământ. Primăria Capitalei va lua o decizie în acest sens luni dimineaţă. La nivel naţional, Ministerul Educaţiei a cerut inspectoratelor şcolare să monitorizeze situaţia si să decidă de când vor relua elevii cursurile după vacanţa prelungită de iarnă.

Situația drumurilor naționale

Două tronsoane de autostradă - A2 Bucureşti-Constanţa (tronsonul Lehliu-Gară – Constanţa) şi A4 Ovidiu-Agigea - şi trei segmente de drumuri naţionale mai sunt închise, luni dimineaţă din cauza zăpezii şi a viscolului. 

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, la ora 7.00 mai erau închise următoarele drumuri:

A2 Bucureşti – Constanţa (tronsonul Lehliu-Gară – Constanţa)

A4 Ovidiu - Agigea

Județul Constanța:

  • DN 3 Ostrov - Murfatlar
  • DN 3C

Județul Tulcea:

  • DN 22D Horia - Atmagea - intersecţie cu DN22A

Drumuri cu restricţie de tonaj:

Județul Constanța:

  • DN 3 Murfatlar - Constanţa (7,5 tone)
  • DN 22C Cernavodă - Murfatlar (7,5 tone)

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri