Număr record de cereri de brevete venite din China

Data actualizării: Data publicării:
China Develops New Energy Industries
Foto: Gulliver/GettyImages

China a rămas și în 2015 lider mondial la capitolul cereri de brevete, cu peste un milion de astfel de documente înregistrate la Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (OMPI), depășind cifra cumulată a cererilor de brevete depuse de inventatorii americani și japonezi, a anunțat OMPI, potrivit Agerpres.

China Develops New Energy Industries
Foto: Gulliver/GettyImages

În 2015, la nivel mondial au fost depuse un număr record de 2,9 milioane de cereri de brevete, în creștere cu 7,8% comparativ cu 2014.

Inventatorii chinezi au depus 1,010 milioane cereri de brevete, urmați de americani (526.296) și japonezi (454.285).

Însă, în timp ce în China numărul de cereri de brevete a crescut cu 18,7% în ritm anual, în SUA a crescut cu 1,8% iar în Japonia a scăzut cu 2,2%.

Este pentru prima dată în istorie când o țară a depășit într-un an pragul de un milion de cereri de brevete înregistrate.

„Aceasta reflectă evoluția economiei chineze”, a declarat directorul general al OMPI, Francis Gurry.

Pe sectoare de activitate, informatica (7,9%) a fost domeniul unde au fost depuse cel mai mare număr de cereri de brevete, urmată de mașinile electrice (7,3%) și comunicațiile digitale (4,9%).

De asemenea, în 2015 au fost acordate la nivel mondial aproximativ 1,24 milioane brevete, ceea ce duce la 10,6 milioane numărul de brevete în vigoare.

În ceea ce privește mărcile înregistrate, în 2015 au fost depuse un număr de șase milioane de cereri pentru atribuirea unei mărci înregistrate, în creștere cu 15,3% comparativ cu 2014, ceea ce reprezintă cea mai puternică creștere anuală de după 2000.

Din numărul total de cereri, aproape jumătate (2,83 milioane) au venit din China, urmată de departe de SUA (517.297 cereri). Pe parcursul anului trecut la nivel global au fost înregistrate aproximativ 4,4 milioane de mărci, creștere de 26,6% în ritm anual.

Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale este una dintre agențiile specializate ale Națiunilor Unite. OMPI a fost creată în 1967 cu scopul declarat de a încuraja activitatea creatoare și promovarea proprietății intelectuale oriunde în lume.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri