Prima melodie compusă de un calculator, inspirată de stilul The Beatles

Data publicării:
melodie

O nouă piesă muzicală, „Daddy's car”, inspirată de stilul britanicilor de la The Beatles, a fost compusă de un calculator produs de laboratorul Sony Computer Science din Paris, informează publicaţia Le Point.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Calculatorul Flow Machines, produs de Sony Computer Science Laboratory, cu sediul la Paris, a realizat compoziţia „Daddy's Car”, potrivit News.ro.

Pentru a realiza piesa înspirată de cei patru băieţi din Liverpool, inteligenţa artificială a compilat mii de cântece pentru a „învăţa” care erau caracteristicile Beatles-ilor. Un algoritm a creat o melodie şi armonii în stilul celor patru muzicieni britanici.

Benoit Carré este cel care a înregistrat versurile, el ocupându-se şi de mixajul final.

Muyicianul Benoît Carré şi Flow Machines sunt autorii unui alt cântec „La ballade de M. Shadow”, o piesă inspirată de muzicieni americani precum Cole Porter, Duke Ellington şi George Gershwin.

François Pachet, directeur al laboratorului Sony Computer Science, spune că este o adevărată reuşită, aşa cum a explicat pentru Huffington Post: „Lucrăm la acest proiect din 2012 (...) capabil să producă muzică de nivel profesionist”.

Pentru el, calculatoarele nu vor şti „dacă ceea ce au creat ele este interesant, pentru că nu au conştiinţă”. Laboratorul a anunţat că va lansa un album întreg compus de Flow Machines în 2017.

The Beatles a fost înfiinţată în anul 1960, în Liverpool, şi a devenit celebră în formula John Lennon, Paul McCartney, George Harrison şi Ringo Starr. Formaţia este considerată cea mai influentă din zona muzicii rock. Cele 27 de albume de studio, 52 de compilaţii şi patru albume live au fost vândute în peste 180 de milioane de copii în întreaga lume. Trupa, care s-a destrămat în 1970, a fost recompensată cu 10 premii Grammy, dar şi cu un Oscar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri