Societatea 5.0 | Roboți umanoizi și autobuze care merg singure, la CeBIT

Data actualizării: Data publicării:
CeBIT 2016 Digital Technology Trade Fair
HANOVER, GERMANY - MARCH 14: A stand hostess talks to a NAO Watson robot at the IBM stand at the 2016 CeBIT digital technology trade fair on the fair's opening day on March 14, 2016 in Hanover, Germany. The 2016 CeBIT will run from March 14-18. (Photo by Sean Gallup/Getty Images)

Viitorul este prezentat, în următoarele cinci zile, la târgul de tehnologie de la Hanovra. Vizitatorii pot vedea acolo lucruri care par scoase direct din paginile cărţilor SF: roboţi umanoizi, autobuze care merg singure şi noi variante ale exo-scheletului care ajută o persoană paralizată să meargă din nou. La deschiderea târgului,duminică seară, cancelarul german a avertizat că milioane de oameni vor fi luaţi pe nepregătite de nouă eră a digitalizării.

Peste 3000 de companii din 70 de ţări au venit să-şi expună produsele la târgul de la Hanovra, găzduit de cel mai mare spaţiu expoziţional din lume. Principalele teme de la ediţia de anul acesta sunt Internetul Lucrurilor, 5G, drone, inteligenţa artificială şi securitatea cibernetică. Pe scurt, tehnologiile care vor sta la baza viitoarei lumi interconectate şi digitalizate. 

Japonia este partenerul acestei ediţii a târgului. Aproape un sfert dintre primele 100 companii din domeniul tehnologiei sunt din statul asiatic.

Această epocă, în care toate lucrurile sunt conectate şi toate tehnologiile fuzionează, este naşterea societăţii 5.0”, a spus premierul Japoniei, Shinzo Abe.

Cancelarul german Angela Merkel a vorbit despre riscurile noii lumi digitale, mai ales pentru cetăţenii care riscă să fie lăsaţi în urmă de progresul rapid. Ea a spus că este treaba politicienilor şi a companiilor să pregătească oamenii şi societăţile pentru viitor.

Trebuie să oferim pregătirea potrivită, şcolile potrivite, universităţile potrivite, să oferim acces la cloud. Abilitatea de a programa computere trebuie să fie un lucru de bază, ca cititul, scrisul, aritmetica. Informatica, programarea, vor fi foarte importante în viitor”, a spus Angela Merkel.

Se estimează că 200.000 de oameni vor vizita târgul CeBIT în următoarele cinci zile.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri