"Stau și aștept să mă concedieze". Un angajat Google dezvăluie secretul succesului său în companie timp de 15 ani

Data actualizării: Data publicării:
Google Updates Its Logo
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Chade-Meng Tan era un inginer angajat la Google în 2007, când a început să țină cursuri de inteligență emoțională pentru colegii săi stresați. Mii de oameni au ajuns ulterior să îi frecventeze cursul, care se numește acum "Caută în interiorul tău", relatează Business Insider.

Google Updates Its Logo
Foto: Guliver/Getty Images

Însă în 2007, acest curs era doar un hobby pentru Tan, de care se ocupa în 20% din timpul său la serviciu. Politica internă a Google le permite angajaților să dedice 20% din timpul lor la locul de muncă pasiunilor care nu au legătură cu sarcinile lor zilnice, dar care pot aduce un beneficiu companiei.

"Secretul succesului meu la Google este că fac mereu ce este bine pentru Google și pentru lume. Apoi stau și aștept să mă concedieze. Dacă nu mă concediază, înseamnă că am făcut ceea ce era corect. Iar dacă mă concediază, înseamnă că oricum lucram în compania nepotrivită. Așa că indiferent ce se întâmplă, eu ies în câștig", spune Chade-Meng Tan.

El recunoaște însă că acest sfat nu poate funcționa pentru toată lumea. Însă acest mod de a gândi l-a ajutat să își pună pe picioare cursurile, iar în 2008 i s-a oferit un post în departamentul de resurse umane al companiei, pentru a se ocupa de acest hobby full-time.

În 2015, după 15 ani la Google, Tan a ieșit la pensie și spune că mulți dintre colegii săi încă mai "visează să schimbe lumea". "Există idealism, energie și altruism", spune el despre cei care au participat la cursurile sale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri