Trenul supersonic, care va străbate Europa, testat cu succes. „Ne-am inventat propriul nostru cer într-un tub”

Data publicării:
hyperloop-train

Compania „Hyperloop One”, care se ocupă de realizarea primei linii de tren ultrarapid, a anunțat, miercuri, testarea cu succes a sistemului de transport feroviar supersonic, relatează AFP.

Deși testul a avut loc în luna mai, în deșertul Nevada, anunțul a fost făcut abia în această săptămână. Testarea sistemului feroviar a implicat staționarea unui vehicul deasupra liniei ferate prin levitație magnetică, a anunțat „Hyperloop One”. De asemenea, în timpul testului, trenul ultrarapid a accelerat spre o viteză de 112 km/h, următorul țel al companiei fiind acela de a mări viteza până la 400 km/h.

„Hyperloop One a realizat ceea ce nimeni nu a făcut până acum”, a declarat sursei citate președintele executiv al companiei, Shervin Pishevar. „Prin obținerea vidului complet, ne-am inventat, în esență, propriul nostru cer într-un tub, ca și când ai zbura la 60.000 de metri”, a adăugat Pishevar.

Primul tren ultrarapid din lume va străbate Europa, dar va ocoli România. Promite însă să ne ducă de la Amsterdam la Paris în doar jumătate de oră.

Trenurile supersonice Hyperloop One ar trebui să lege oraşe aflate la mii de kilometri distanţă în câteva zeci de minute. Compania care va produce trenurile ultrarapide a anunţat nouă potenţiale rute prin Europa, care ar putea lega Spania cu Marea Britanie, cu Polonia sau Germania. Poate chiar şi cu Maroc.

Pe lista rutelor propuse de compania americană se află Corsica-Sardinia (451 km), Estonia-Finlanda (90 km), Germania (1.991 km), Polonia (415 km), Spania-Maroc (629 km), Olanda (428 km), Marea Britanie – legătură nord-sud (666 km), Marea Britanie – arc nordic (545 km), Marea Britanie – Scoția – Țara Galilor (1.060 km).

Trenurile Hyperloop vor circula printr-un tub la presiune scăzută, folosindu-se de levitarea magnetică, şi ar urma să transporte până la 40 de pasageri, la viteze de peste 1000 de kilometri pe oră. Sute de ingineri vor construi primele tuburi pentru testarea aparatului şi sistemelor de levitaţie, de propulsie şi de viteză.

Până în 2021 am putea avea prima linie hyperloop între Amsterdam şi Paris.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri