VIDEO. Un profesor pretinde că a fost martorul celui mai lung curcubeu vizibil din lume

Data actualizării: Data publicării:
taiwan rainbow

Un profesor din Taiwan susține că a fost martorul celui mai lung curcubeu vizibil, ca durată, de până în prezent și că intenționează să îl propună pentru Cartea Recordurilor.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Curcubeul depistat de profesorul Chou Kun-hsuan, de la Universitatea de Cultură Chineză, în munții din jurul capitalei Taipei, ar fi durat 8 ore și 58 de minute, transmite The Guardian.

Chou, alături de colegul său Liu Ching-huang, au încercat să monitorizeze riguros curcubeul, cerându-le studenților săi să fotografieze arcul multicolor din toate unghiurile posibile.

„A fost uimitor. A fost ca un cadou picat din ceruri. Este atât de rar”, a declarat profesorul Chou pentru BBC, adăugând: „Când am înțeles că a depășit recordul anterior, de șase ore, nu mai puteam să stau locului. Eram atât de entuziasmat”.

Recordul anterior datează din 1994 și a fost observat în Marea Britanie, deasupra orașului Sheffield.

O combinație de aer umed suspendat în atmosferă de musonii sezonieri, absența vântului puternic și un cer parțial noros ar fi permis curcubelului să fie vizibil pentru o perioadă atât de lungă.

„Cu cele 10.000 de fotografii pe care le-am făcut în departamentul nostru, ca să nu mai punem la socoteală și celelalte făcute de alții din campus, sunt convins că putem demonstra, secundă cu secundă, că acest curcubeu a durat aproape nouă ore”, a conchis Chou Kun-hsuan.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri