A fost cel mai modern stadion al Băniei, unde s-a antrenat şi Gică Popescu, dar acum a ajuns o ruină

Data publicării:
gica popescu

Fără tribune sau tabelă de marcaj şi cu petice de iarbă în loc de gazon. Stadionul Tineretului a ajuns în paragină după 25 de ani sub administrarea Consiliului Judeţean Dolj, care n-a reuşit să ducă la capăt niciunul din planurile ambiţioase pentru acest loc încărcat de istorie.

Stadionul Tineretului a fost prima arenă sportivă modernă din Craiova. Pe acest stadion s-au antrenat nume grele ale fotbalului românesc precum Ilie Balaci, Gică Popescu şi Emil Săndoi. Acum stadionul arată ca o ruină. Singurii care mai folosesc stadionul, doar pentru antrenament, sunt juniorii de la CS Universitatea, al căror antrenor şi-a început cariera pe acest gazon.

În '64, când a fost la promovare, eu stăteam la tabela de marcaj de la 9 dimineaţa, iar la 5 după masă s-a jucat meciul. Şi am stat nu numai eu, tot stadionul, atunci nu visam eu că voi ajunge antrenor şi fotbalist”, a spus Nicolae Zamfir- antrenor CS Universitatea IISportivii spun că vin cu teamă la fiecare antrenament pentru că starea gazonului le poate aduce oricând o accidentare gravă. „Nu este bun deloc. Aş vrea să fie unul mai bun pentru că riscăm tot timpul să ne accidentăm. Sunt numai gropi”, a spus un fotbalist.

Intrat în administrarea Consiliului Judeţean Dolj imediat după Revoluţie, Stadionul Tineretului a fost mereu subiectul unor promisiuni. Ar fi trebuit transformat într-o bază sportivă modernă sau chiar demolat pentru a face loc unui mall. Planuri mari sunt şi acum. „Vom da o temă de proiectare pentru realizarea a două terenuri de fotbal”, a spus Ion Prioteasa din cadrul Consiliului Județean Dolj.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri