A murit Cesare Maldini

Data publicării:
cesare maldini crop

FOTO: Gulliver/GettyImages

Tristul anunţ a fost făcut de către familie, care nu a dat alte amănunte despre deces, însă a rugat media să fie discretă în următoarele zile şi să le permită apropiaţilor să îi cinstească memoria cum se cuvine.

Fundaş emblematic la AC Milan în perioada 1954-1966, Cesare Maldini a câştigat de patru ori campionatul Italiei şi o dată Cupa Campionilor Europeni. 

Cesare Maldini e tatăl lui Paolo, un alt jucător emblematic pentru Milan. Ei formează singura pereche tată-fiu care să fi câştigat Cupa/Liga Campionilor.

Cu peste 400 de meciuri pentru Milan în anii '60, Cesare Maldini a fost unul dintre cei mai influenţi jucători italieni din acea perioadă. A reuşit să câştige Cupa Campionilor cu „diavolii”, în 1963.

După perioada Milan (1954-1966), Maldini, fotbalist descoperit şi crescut de Triestina, a mai evoluat un sezon pentru Torino înainte să agaţe ghetele în cui.

Născut la Trieste, la 5 februarie 1932, Cesare Maldini a fost selecţionerul Italiei la Cupa Mondială din Franţa, din 1998, unde italienii au fost eliminaţi în sferturi.

A pregătit şi naţionala Paraguayului, alături de care a participat la Cupa Mondială din 2002.

În ultimii ani din viaţă, Maldini a fost extrem de activ, în ciuda vârstei. A continuat să fie un apropiat al Milanului, căutând talente pentru rossoneri. În paralel, a lucrat ca analist sportiv la canalele beIN SPORTS şi Al Jazeera.

Maldini a fost unul dintre artizanii cuceririi primei Cupe a Campionilor de către o formaţie din Italia. Întotdeauna spumos în declaraţii, Maldini a rămas în istorie şi pentru citatele celebre. În 2012, într-o perioadă în care Barcelona domina fotbalul european, fostul fundaş le-a explicat tuturor că formaţia blaugrana nu e deloc greu de bătut. „Cum poţi învinge Barcelona? Trebuie să te numeşti Milan şi să joci ca Milan”. Nu făcea referire, evident, la echipa din momentul respectiv de pe San Siro, ci la spiritul milanez.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri