Acuzaţii de corupţie la Roland Garros. Bilete şi contracte date pe sub mână

Data publicării:
roland garros facebook

Foto: www.facebook.com/rolandgarros

La câteva ore după ce conducerea Federaţiei Franceze de Tenis a ţinut o conferinţă de presă, în carte a vorbit despre pregătirile pentru turneul care începe pe 16 mai, la sediu au ajuns şi procurorii. Aceştia verifică informaţii referitoare la traficul cu bilete, care ar fi controlat chiar de la vârful organizaţiei. Conform L'Equipe, verificările au vizat în special biroul preşedintelui FFT, Jean Gachassin. De asemenea, presa de la Paris vorbeşt5e şi despre probleme de legalitate în acordarea contractului de renovare şi mărire a arenei Roland Garros.

Ancheta procurorilor a fost deschisă după ce acuzaţiile au ajuns, printr-o scrisoare anonimă, anul trecut, la Ministerul Sportului. Doi inspectori guvernamentali au verificat şi au recomandat sesizarea parchetului. Au atras atenţia cheltuielile, considerate exorbitante, ale lui Jean Gachassin. Printre altele, acesta deţine două maşini de lux, fiecare cu şoferul său. De asemenea, inspectorii au aflat că, în fiecare an, şeful Federaţiei Franceze de Tenis vinde biletele gratuite care îi revin în lojele de pe arena centrală a complexului. Intermediar este o agenţie de voiaj deţinută de un prieten din copilărie.

De asemenea, şeful FFT este acuzat de corupţie după ce în 2011, în plină procedură de acordare a contractului pentru lucrările de modernizare, a fost văzut într-un restaurant împreună cu un reprezentant al companiei Vinci. Firma a câştigat apoi licitaţia de 200 de milioane de euro.

Jean Gachassin, în vârstă de 74 de ani, este preşedinte al Federaţiei Franceze de Tenis din 2009.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri