Acuzele unei foste gimnaste la adresa unui mare campion

Data actualizării: Data publicării:
tatiana gutsu
Foto: Facebook

Ucraineanca Tatiana Guțu, dublă campioană olimpică la Barcelona (1992), în concursul feminin de gimnastică artistică, îl acuză pe fostul său coleg de echipă Vitali Șcerbo că ar fi violat-o când avea 15 ani, informează agenția EFE citată de Agerpres.

tatiana gutsu
Foto: Facebook

"Cine m-a violat la Stuttgart, Germania, la Cupa DTB din 1991? Vitali Șcerbo. Monstrul care m-a ținut terorizată în propria închisoare timp de atâția ani", a scris Guțu pe contul său Facebook.

Fosta gimnastă, care avea cu patru ani mai puțin decât fostul ei coleg din echipa Uniunii Sovietice, se așteaptă la o posibilă replică din partea lui Șcerbo. "Știu că vei încerca să te aperi, însă detaliile mele sunt mult mai puternice decât vorbele tale", i-a transmis Guțu lui Șcerbo.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ea a profitat, totodată, de ocazie pentru a o critica pe fosta sa colegă Tatiana Toropova pentru că nu a susținut-o, precum și pe fostul gimnast Rustam Șaripov pentru că a fost de partea lui Șcerbo "și nu a protejat o copilă de 15 ani".

Tatiana Guțu, care a împlinit luna trecută 41 de ani, a câștigat aurul la Barcelona în concursul individual și în cel pe echipe, cucerind totodată argintul la paralele și bronzul la sol. Ea s-a retras din activitate la scurt timp după Olimpiada din 1992 și a obținut cetățenia americană în 2003.

Fosta sportivă nu a precizat dacă decizia de a denunța violul său a fost provocată de actualul scandal sexual din Statele Unite, în care este implicat cunoscut producător de filme Harvey Weinstein.

Vitali Șcerbo, care a cucerit șase medalii de aur la Barcelona și patru de bronz la Atlanta, în 1996, unde a concurat sub culorile Belarus, țara sa natală, s-a stabilit la rândul său în Statele Unite și conduce acum o academie la Las Vegas.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri