Andreea Mitu, noua speranţă a tenisului românesc. Voia să renunţe, din lipsă de fonduri

Data publicării:
andreea mitu - fb

Ilie Năstase a fost plăcut impresionat de sportiva în vârstă de 23 de ani şi va merge s-o vadă pe viu în meciul cu Alison Van Uytvanck, jucătoare din Belgia.

În urmă cu un an, Andreea Mitu a fost aproape de a renunţa la tenis, din cauza lipsei de fonduri. Jucătoarea în vârstă de 23 de ani a decis în cele din urmă să onoreze un contract cu un club din Germania şi a continuat. 

„A fost un gând, dar a fost trecător și mă bucur că a fost trecător și că sunt aici”, a explicat Andreea Mitu în legătură cu retragerea sa din tenis. „Este o nebunie să fiu în a doua săptămână la Paris”, a declarat Andreea Mitu în exclusivitate pentru Digi Sport şi Digi 24.

Rezultatele nu s-au lăsat prea mult aşteptate. În acest an, a învins-o pe Eugenie Bouchard în Fed Cup, iar acum Andreea Mitu a realizat cea mai mare performanţă în cadrul unui turneu de Grand Slam: este în optimi la Roland Garros, unde o va avea ca adversară pe Alison Van Uytvanck.

„Sunt performanțe extraordinare. Să o țină tot asa, îi doresc succes. (...) Sunt fete care joacă bine, dar încă nu au performanțe și numai dacă ai performanțe poți să și faci rezultatele pe care le-au făcut”, a spus Ilie Năstase.

Cei aproximativ 95 de mii de euro pe care şi i-a asigurat până acum Andreea Mitu reprezintă aproape jumătate din câştigurile româncei de până acum.

Ca să vedeți cum se scrie istoria unei campioane... Ea a fost introdusă în meciul cu Canada datorită accidentarii lui Begu. Poate că altfel ea nu avea șansa să facă marele meci cu Bouchard. Victorie care a însemnat calificarea României în grupa mondială... Iată, acum reușește să facă meciuri extraordinare și am încredere că acum, că are și antrenor și foarte buni sfătuitori, va fi o sportivă care va ajunge în primele 20, pentru că potențialul este extraordinar. Dacă antrenorii vor reuși să pună șaua pe ea și să o capaciteze, cu siguranță că va fi una dintre jucatoarele de prestigiu pentru România”, este de părere George Cosac, președintele Federației Române de Tenis.

În urma prestaţiilor de la Paris, Andreea Mitu va urca şi în clasamentul WTA, de pe locul 100 până pe 66.

Andreea Mitu a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 7-5, 6-4, pe Francesca Schiavone (Italia - locul 92 WTA) şi s-a calificat în optimile de finală la Roland Garros, al doilea Grand Slam al anului. Meciul a durat o oră şi 47 de minute. În optimi, Mitu va juca în compania sportivei belgiene Alison Van Uytvanck (locul 88 mondial). Meciul se va juca luni, dar încă nu se știe ora, pentru că programul încă nu a fost anunțat.

Aceasta este cea mai bună performanţă a sportivei române, jucătoare care se află la a doua prezenţă pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam, după Wimbledon - 2014, când a fost eliminată în primul tur, unde ajunsese din calificări.

C.T. Popescu, despre victoria Andreei Mitu la Roland Garros: „Are psihicul pe care-l avea anul trecut Simona Halep”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri