Andreea Munteanu, medalie de aur la bârnă, la Campionatele Europene de gimnastică 

Data publicării:
AndreeaMunteanucrop-Mediafax Foto-Stefan Micsik 1

Andreea Munteanu / FOTO: MediafaxFoto

ACTUALIZARE 17.46. În competiţia masculină, Marius Berbecar a câştigat medalia de argint, la paralele. A primit a doua notă din concurs, 15,300. Performanţa este istorică! Este doar a doua medalie obţinută de gimnaştii români la paralele în ultimii 28 de ani. Un alt gimnast român, Andrei Muntean, a ocupat locul 5.  

La Campionatele Europene individuale, delegaţia României a obţinut următoarele rezultate: medalie de aur - Andreea Munteanu la bârnă, medalie de argint - Marius Berbecar - la paralele, Andrei Muntean - locul 5 la paralele, Andreea Munteanu - locul 8 la sol, Laura Jurcă - locul 7 la individual-compus şi Diana Bulimar - locul 10 la individual-compus.


Andreea Munteanu a fost notată cu 14,366, cu care a obţinut medalia de aur. Pe podium au mai urcat Rebecca Downie (Marea Britanie, 14,300, medalie de argint) şi Claire Martin (Franţa, 14,200, medalie de bronz), informează Mediafax. 

Munteanu va mai concura duminică şi în finală la sol, în timp ce la masculin, România va fi reprezentată de Marius Berbecar şi Andrei Muntean, în finala de la paralele.

(Evoluția Andreei Munteanu, în calificări)

La CE individuale de la Montpellier, Laura Jurcă s-a clasat, vineri, pe locul 7, iar Diana Bulimar pe locul 10, în finală la individual-compus.

La Campionatele Europene individuale de la Montpellier participă 167 de sportivi din 38 ţări în concursul masculin şi 100 de gimnaste din 33 de ţări în competiţia feminină.

La finalul competiţiei, preşedintele Uniunii Europene de Gimnastică, Georges Guelzec, va înmâna drapelul forului european următoarei gazde a a CE, Bucureşti (2017).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri