Antrenorul Wim Fissette: Simona Halep a fost influenţată de anturaj

Data publicării:
wim fisette cu simona halep twitter crop

Foto: Twitter

„Am avut un sezon bun, totul a fost la înălţime. Dar ea nu s-a simţit comfortabil în această situaţie. Mai ales ţinând cont de comunicare, i-a fost greu. Nu e niciodată simplu cu un antrenor străin. Eu nu am putut fi tot timpul la Bucureşti. Iar când am fost, ea a trebuit să aibă grijă de mine, cu hoteluri şi altele. Am avut un an extraordinar împreună şi pentru mine nu era nicio problemă să continui să lucrez în aceleaşi condiţii, dar am simţit că ei îşi doreau o echipă română completă. În final situaţia a fost dificilă pentru ea. Avea nevoie de cineva acasă la ea. Ea a fost influenţată de anturaj. Deşi am avut o bună relaţie cu echipa şi cu familia ei”, a spus Wim Fissette, potrivit Mediafax.

Tenhnicianul spune că Simona Halep s-a schimbat foarte mult în acest an, devenind dintr-o fată „timidă” o vedetă mondială.

„Pe de o parte ea nu şi-a imaginat niciodată asemenea rezultate, iar pe de altă parte a uitat repede acest lucru. Ea a trecut prin schimbări în acest an şi ca om. La începutul sezonului era o fată timidă, dar la finalul anului era o vedetă mondială, care a jucat în finală la Roland Garros şi la Turneul Campioanelor. Nu este uşor să stăpâneşti aceste situaţii şi să iei mereu deciziile cele mai bune”, a spus el.

Wim Fissette mai spune că Simona Halep dă o mare importanţă ţării ei şi îşi doreşte un antrenor român. El este convins de faptul că ar fi putut-o face pe jucătoarea aflată acum pe locul 3 WTA să progreseze în continuare.

„Ea este în legătură cu persoane importante din România (n.r. - Ion Ţiriac) şi va opta pentru un antrenor român. Ea dă o foarte mare importanţă ţării ei natale. Viitorul va stabili dacă au luat decizia sportivă cea mai bună. Cred că este păcat că s-a terminat. Chiar dacă a fost un an dificil şi obositor pentru ea, tot timpul să mergi şi să pleci din România nu este uşor. Am ştiut că un astfel de proiect poate să nu fie de durată, dar sunt mândru de munca pe care am depus-o. Cred că aş fi putut să o fac o şi mai bună jucătoare”, a adăugat Wim Fissette.

După încetarea colaborării cu Halep, antrenorul spune că nu duce lipsă de oferte de la jucătoare cu potenţial: „Am oferte destule, am avut şi când lucram cu Simona. Îmi voi aloca ceva timp pentru a lua decizia corectă. Sunt motivat pentru următorul meu proiect. Printre ofertele primite sunt câteva nume mari şi interesante. Fete care nu sunt chiar în top, dar care au potenţial. Aşa că totul va fi în regulă”.

Simona Halep, locul 3 WTA, a anunţat, joi, că a încheiat colaborarea cu antrenorul belgian Wim Fissette, cu care a lucrat de la începutul acestui an.

Sportiva din Constanţa a devenit eleva antrenorului belgian la finalul lunii ianuarie, când ocupa locul 10 WTA. În acest sezon, Halep a câştigat turneele de la Doha şi Bucureşti, a fost finalistă la Madrid, la Roland Garros şi la Turneul Campioanelor, semifinalistă la Indian Wells şi Wimbledon şi a ocupat timp de opt săptămâni locul 2 WTA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri