Arabii, dispuşi să dea 400.000 euro pentru ruperea contractului lui Piţurcă. FRF vrea 1,4 milioane

Data publicării:
piturca digi-2

Victor Piţurcă va continua negocierile cu FRF şi reprezentanţii grupării saudite, sosiţi la Bucureşti, după ce luni nu s-a ajuns la un acord privind plata despăgubirilor pentru ruperea contractului, în valoare de 1,425 milioane de euro, spun sursele citate de Mediafax.

Selecţionerul Victor Piţurcă şi preşedintele FRF Răzvan Burleanu s-au întâlnit astăzi la Casa Fotbalului, la solicitarea antrenorului, pentru a clarifica situaţia la nivelul conducerii tehnice a echipei naţionale, în urma ofertei venite de la clubul saudit Al-Ittihad, a anunţat forul fotbalistic, într-un comunicat postat pe site-ul oficial. FRF a precizat că doreşte să continue colaborarea cu Victor Piţurcă.

Federaţia Română de Fotbal doreşte să continue colaborarea cu antrenorul Victor Piţurcă, conform contractului aflat în derulare, în vederea asigurării condiţiilor optime pentru prima reprezentativă în preliminariile Euro 2016. Unitatea de grup şi continuitatea reprezintă două dintre cele mai importante atuuri ale echipei naţionale în acest moment şi considerăm că acestea sunt esenţiale în vederea obţinerii calificării la Campionatul European din Franţa, un deziderat pe care îl împărtăşim cu toţi suporterii "tricolorilor"”, se arată în comunicatul FRF.

Răzvan Burleanu a afirmat, luni, la întoarcerea din Grecia, că federaţia s-ar bucura dacă va avea de încasat clauza de reziliere a contractului lui Victor Piţurcă, în cazul în care selecţionerul va prelua conducerea tehnică a formaţiei saudite Al-Ittihad Jeddah. "E o clauză confidenţială, la fel ca şi contractul. Iar federaţia nu se poate decât bucura dacă va avea de încasat o asemenea sumă", a spus şeful FRF pe Aeroportul Henri Coandă.

Burleanu susţine că este decizia lui Piţurcă dacă va continua sau nu la conducerea primei reprezentative. "Din punctul meu de vedere este decizia lui Victor Piţurcă în momentul de faţă. După cum se ştie, avem un contract, iar contractele sunt făcute ca să fie respectate şi de o parte şi de alta", a explicat Burleanu.

Suma pe care selecţionerul Victor Piţurcă trebuie să o achite drept despăgubire Federaţiei Române de Fotbal, în cazul rezilierii unilaterale a contractului său de muncă, se ridică la 1,425 milioane de euro, conform documentului.

Potrivit contractului încheiat în data de 29 iunie 2011, Piţurcă are un salariu brut lunar de bază de 10.000 de lei şi o indemnizaţie sportivă anuală netă în valoare de 400.000 de euro.

Conform unei clauze din contract, partea care solicită încheierea înţelegerii înainte de termenul de 30 noiembrie 2016 (la cinci luni după Euro-2016) trebuie să plătească despăgubiri, după cum urmează: "Dacă până la data de 30 noiembrie 2016, oricare dintre părţi denunţă unilateral contractul, aceasta (angajator sau salariat) va achita toate sumele prevăzute la punctele J1 (n.r. - 10.000 de lei brut pe lună) şi J2 (n.r. - 400.000 de euro net anual), litera a), ce ar fi fost scadente de la momentul denunţării unilaterale a contractului şi până la 30.11.2016, precum şi, în plus, o despăgubire în sumă de 500.000 de euro net, plătibilă în 45 de zile de la data denunţării unilaterale a contractului".

Astfel, suma pe care ar trebui să o plătească astăzi Piţurcă este de 1,425 de milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri