Arena Națională, stadion care a costat 250 de milioane de euro, nu poate găzdui meciuri de la CE 2020

Data publicării:
233513 233513 arena nationala 1

Se pare, însă, că cea mai importantă arenă din România nu îndeplinește încă toate condițiile pentru a fi eligibilă de UEFA pentru turneul european. Forul european a descoperit noi minusuri la Arena Națională, care ar trebui remediate rapid, scrie ziare.com.

Oficialii FRF au declarat că doresc ca pe Național Arena să se dispute trei meciuri din grupe și unul din sferturile de finală ale Euro 2020, însă pentru asta vor trebui făcute mai multe modificări.

Potrivit sursei citate, Național Arena are doar 480 de locuri la tribuna VIP, în 40 de loje dar va trebui să facă modificări pentru a mări această capacitate până la 800 de locuri, dispuse în 80 de loje.

UEFA cere o mărire a capacității stadionului cu 5.000 de locuri, pentru ca Arena Națională să fie eligibilă. O altă problemă o reprezintă locurile de parcare. Stadionul bucureștean are o parcare subterană de 192 de locuri și o alta externă care poate primi încă 1.250 de autoturisme, mult prea puține pentru o competiție de asemenea amploare.

UEFA solicită 1.268 de locuri de parcare numai pentru oficialii echipelor, sponsori și VIP-uri. Potrivit forului european, la Național Arena ar trebui să existe două parcări pentru suporteri și alte patru destinate reprezentanților presei, staff-urilor echipelor, oficialilor și sponsorilor.

O altă modificare ar trebui făcută în zona destinată presei, unde sunt momentan doar 364 de locuri, iar UEFA vrea 485.

Totodată, numărul locurilor destinate persoanelor cu dizabilități ar trebui majorat de la 270 la 460.

Costurile totale ale acestor modificări vor fi suportate de Guvernul României, care a declarat organizarea Euro 2020 drept un „eveniment de interes public”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri