Atentate în Belgia. UEFA ia în calcul anularea amicalelor din această săptămână

Data publicării:
GettyImages-497038158

 

Foto: Gulliver/GettyImages

La reuniunea de urgență a UEFA de la Nyon, din următoarele ore, scrie Corriere dello Sport, se va stabili dacă meciurile amicale inter-țări din această săptămână se vor mai disputa sau nu.

Belgia-Portugalia, de pe 29 martie, de pe Stade Roi Baudoui, din capitala Belgiei, este deja anulat, dar UEFA nu vrea să riște, așa că ar putea proceda la fel cu toate meciurile amicale disputate în zilele următoare.

Printre ele, și două ale echipei naționale a României, cu Lituania, miercuri, la Giurgiu, respectiv cu Spania, duminică, la Cluj-Napoca.

Pe 13 noiembrie, anul trecut, în timpul amicalului Franța-Germania de pe Stade de France, la Paris au avut loc o serie de atentate coordonate, unul dintre ele fiind chiar la ieșirea de pe arenă. Ca atare, UEFA se teme că acest scenariu s-ar putea repeta la unul sau mai multe din meciurile programate în această săptămână.

Meciurile amicale programate în această săptămână și care s-ar putea anula:

Miercuri, 23 martie: România-Lituania, Croația-Israel, Slovenia-Macedonia, Gibraltar-Liechtenstein, Polonia-Serbia

Joi, 24 martie: Malta-Moldova, Estonia-Norvegia, Grecia-Muntenegru, Turcia-Suedia, Danemarca-Islanda, Ucraina-Cipru, Țara Galilor-Irlanda de Nord, Italia-Spania, Cehia-Scoția

Vineri, 25 martie: Olanda-Franța (Digi Sport 1, ora 21:45), Armenia-Belarus, Luxemburg-Bosnia, Slovacia-Letonia, Irlanda-Elveția, Portugalia-Bulgaria

Sâmbătă, 26 martie: Austria-Albania (Digi Sport 3, ora 18:30), Rusia-Lituania, Polonia-Finlanda, Azerbaidjan-Kazahstan, Ungaria-Croația, Germania-Anglia

Duminică, 27 martie: România-Spania

Luni, 28 martie: Andorra-Moldova, Liechtenstein-Feroe, Ucraina-Țara Galilor, Irlanda de Nord-Slovenia

Marți, 29 martie: Georgia-Kazahstan, Norvegia-Finlanda, Elveția-Bosnia, Estonia-Serbia, Muntengru-Belarus, Macedonia-Bulgaria, Grecia-Islanda, Gibraltar-Letonia, Luxemburg-Albania, Austria-Turcia, Suedia-Cehia, Germania-Italia, Irlanda-Slovacia, Franța-Rusia, Anglia-Olanda, Scoția-Danemarca, Belgia-Portugalia

Chiar și Campionatul European e în pericol

În următoarele zile, Federația Europeană de Fotbal va avea o întâlnire cu reprezentanții Guvernului Franței pentru a discuta chiar oportunitatea disputării Campionatului European din această vară, din perioada 10 iunie-10 iulie.

Potrivit cotidianului italian citat, crește îngrijorarea că Euro ar putea fi anulat, dacă Guvernul francez nu-și va asuma răspunderea înăspririi măsurilor de securitate pe durata întregi luni a competiției.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri