Aur la sol pentru Larisa Iordache. Gimnasta a mai obținut medalii de bronz la sărituri și argint la bârnă, la europenele de la Sofia

Data publicării:
larisa iordache captura softia 1

Actualizare 17.00  România, două medalii de aur, cinci de argint şi două de bronz la CE de la Sofia

România a încheiat, duminică, participarea la Campionatul European de gimnastică feminină, junioare şi senioare, de la Sofia, cu un bilanţ de nouă medalii, din care două de aur, cinci de argint şi două de bronz, obiectivul fiind de câştigare a trei-patru medalii.

Larisa Iordache este singura gimnastă care şi-a trecut în cont două medalii de aur la Europenele din 2014, aur cu echipa şi la sol, fiind aproape şi de prima treaptă a podiumului la bârnă, finală în care a fost favorită, dar a cucerit medalia de argint.

Bilanţul României la Campionatul European de la Sofia este următorul:

Senioare – aur pe echipe şi în finală la sol (Larisa Iordache), argint la bârnă (Larisa Iordache), bronz la sărituri (Larisa Iordache)

Junioare – argint la individual-compus şi sărituri (Laura Jurcă), la bârnă şi sol (Andreea Iridon), bronz la echipe.

La ediţia din 2012 a Campionatului European, echipa de senioare a României a cucerit medalia de aur, cea din 2014 fiind a şaptea din palmaresul echipei tricolore.

_______________________

Actualizare 16.19. Larisa Iordache a obținut medialia de aur la sol la campionatul european de la Sofia.

__________________

Actualizare 15,44. Larisa Iordache a obținut și medalia de argint la bârnă.

_______________________

Larisa Iordache a fost notată cu 14.866 la prima săritură şi cu 14.200 la cea de-a doua, iar cu o medie de 14.533 a obţinut medalia de bronz. Pe podium au mai urcat Giulia Steingruber (Elveţia, aur, 14.666) şi Anna Pavlova (Azerbaidjan, argint, 14.583).

Larisa Iordache va lua startul şi în celelalte trei finale ale zilei, paralele, sol şi bârnă. La sol urmează să evolueze şi Diana Bulimar, potrivit Mediafax.

Tot astăzi s-a încheiat şi concursul de junioare. România are următorul bilanţ: bronz pe echipe, argint - Laura Jurcă la individual-compus, sărituri şi Andreea Iridon la bârnă şi sol.

La senioare, România are deja medalia de aur pe echipe.

Obiectivul delegaţiei României la CE de la Sofia a fost obţinerea a trei-patru medalii.

La ediţia din 2012 a Campionatului European, echipa de senioare a României a cucerit medalia de aur, cea din 2014 fiind a şaptea din palmaresul echipei tricolore. 

În total, la ediţia din 2012, România a câştigat şase medalii la senioare: aur cu echipa, Sandra Izbaşa (sărituri), Cătălina Ponor (bârnă), Larisa Iordache (sol), respectiv argint prin Larisa Iordache (bârnă) şi Cătălina Ponor (sol).

La junioare, România a cucerit tot medalia de bronz, plus alte cinci medalii individuale: argint – Ştefania Ştănilă (sărituri), Andreea Munteanu (bârnă) şi Silvia Zarzu (sol) şi bronz – Andreea Munteanu (individual-compus şi sol).

În 2013 a avut loc Campionatul European individual, care se dispută fără proba pe echipe, la care România a încheiat participarea la feminin cu şase medalii, după cum urmează: Larisa Iordache – aur la bârnă, argint la individual-compus, sărituri şi sol, Diana Bulimar – argint la bârnă, bronz la sol.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri