Australian Open. Horia Tecău, în semifinalele de dublu masculin

Data publicării:
tecau rojer crop 1

FOTO: AFP/Mediafax Foto

Favoriţi cu numărul 6 la Australian Open, Horia Tecău şi Jean Julien Rojer au obţinut calificarea în semifinalele probei de dublu masculin, după ce au trecut cu 6-4, 7-6(3) de cuplul Dominic Inglot/Florin Mergea (cap de serie numărul 14), cel care l-a eliminat pe cel al gemenilor Bryan.

Aşa cum era de aşteptat, serviciul a făcut diferenţa în acest meci. Deşi Mergea l-a avut alături pe uriaşul Dom Inglot, un specialist al serviciului, Tecău şi Rojer au dat dovadă de o constanţă mult mai bună şi nu şi-au pierdut deloc serviciul în cele 84 de minute de joc. Primul set a avut nevoie de 31 de minute pentru stabilirea câştigătorului, fiind decis de un singur break, în vreme ce setul 2 a oferit 13 game-uri consecutive fără break, scrie digisport.ro.

A fost cea de-a cincea întâlnire dintre Tecău şi Mergea în circuitul ATP, iar Tecău s-a impus din nou, pentru a patra oară.

În semifinale, Tecău şi Rojer vor da piept cu echipa formată din italienii Simone Bolelli şi Fabio Fognini.

Pentru calificarea în semifinale, Horia Tecău şi Jean Julien Rojer vor primi 720 de puncte şi 142.500 de dolari australieni, în vreme ce Mergea şi Inglot se vor mulţumi cu 360 de puncte şi 71.000 de dolari australieni.

În cealaltă semifinală se întâlnesc Ivan Dodig şi Marcelo Melo şi francezii Pierre Herbert şi Nicolas Mahut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri