Barcelona a intrat în era Luis Enrique

Data publicării:
luis enrique

„Obiectivul meu nu a fost niciodată să antrenez prima echipă a Barcei. Să vă spun de ce. Este unul dintre lucrurile la care nu vrei să visezi, în caz că nu se va transforma în realitate. Este mai bine să mergi pe drumul tău, să munceşti şi să speri că într-o zi se va întâmpla. Acum a venit ziua şi tot ce pot face este să stau, să zâmbesc şi să sper că îi voi oferi acestui club tot ceea ce are nevoie”, a declarat Luis Enrique.

El speră să-i calce pe urme unui alt fost jucător al Barcelonei. Ar vrea să aibă parte de aceleaşi performanţe din perioada în care Pep Guardiola stătea pe banca tehnică a catalanilor.

„Mă aflu aici pentru a ajuta acest club să câştige trofee. Să joace bine, să câştige, să-i facă pe fani fericiţi din nou, să mă asigur că vom lucra cu toţii în aceeaşi direcţie. Doar trofeele pe care le vom câştiga vor determina perioada pentru care voi fi antrenor”, a spus Enrique.

Contractul lui Luis Enrique cu Barcelona are o durată de doi ani.

La doar un an de la preluarea echipei, argentinianul Gerardo Tata Martino s-a despărţit de Barcelona. După ratarea Cupei şi eliminarea din semifinalele UEFA Champions League, catalanii au pierdut în ultima etapă şi campionatul, în faţa lui Atletico, fapt ce l-a determinat pe Martino să-și dea demisia.

Ţin să vă anunţ că, de comun acord cu clubul, am reziliat contractul şi nu mai sunt antrenorul Barcelonei”, a anunțat antrenorul la sfârșitul săptămânii trecute. „Regret sincer că nu am reuşit să-i ajut pe băieţi să îşi atingă obiectivele pe care şi le propun an de an”, a adăugat el.

Fost mijlocaş al Barcei timp de opt ani, Luis Enrique, era cotat cu cele mai mari şanse să vină antrenor pe Nou Camp. Tehnicianul tocmai s-a despărţit de Celta Vigo şi a mai antrenat în Catalunia echipa a doua a Barcelonei, între 2008 şi 2011.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri