C.T. Popescu, despre victoria Andreei Mitu la Roland Garros: „Are psihicul pe care-l avea anul trecut Simona Halep” 

Data publicării:
andreea mitu - digisport-2

Eu mă aşteptam să joace foarte bine. După victoria de la Montreal în faţa lui Eugenie Bouchard s-a întâmplat cu această fată un lucru pe care l-am mai văzut la Simona Halep: explozia mentală. Descătuşarea! Loviturile sunt tot alea, psihicul este cu totul altul. De acolo, Andreea a înţeles că este o jucătoare adevărată de nivel. Să aibă această atitudine care s-a văzut şi în meciul de astăzi. Pentru că Andreea a câştigat în faţa unei apărătoare extraordinare, unei maratoniste a zgurii. A câştigat prin lovituri decisive. A căutat tuşa mereu, cu un sânge rece extraordinar. Are psihicul pe care-l avea anul trecut, pe vremea asta, Simona Halep”, a comentat C.T. Popescu la Digi24.

Cât priveşte ascensiunea Andreei Mitu, jurnalistul spune că poate să meargă oricât de sus datorită psihicului. „A căpătat foarte multă încredere. Se vede în modul în care îşi asumă riscul. De pildă la 5-4 a greşit tactic pentru că nu a băgat primul serviciu mai controlat. A greşit de patru sau de cinci ori primul serviciu, riscându-l, şi a ajuns să fie pe punctul de a pierde. Acolo m-a impresionat răceala, mâna rece cu care a pus un cross scurt în contre-pied lui Schiavone. Lovitura aceea arată un psihic de o stabilitate extraordinară care o poate duce oricât de sus. Are 23 de ani, are viitorul în faţă”, a mai spus jurnalistul.

Cristian Tudor Popescu a mai spus că Andreea Mitu e o jucătoare defensiv-ofensivă, care îşi asumă riscuri, îşi face punctele, nu aşteaptă.

„Simona are un joc foarte eficient în a provoca greşeala adversarului. Să vă uitaţi la numărul de greşeli provocate. Andreea îşi asumă, în clipa când are ocazia să lovească, să schimbe direcţia, o face. Important e că o face cu încredere şi cu alură de campioană. Am văzut cum nu-i tremură mâna. Asta face diferenţa. Sunt jucătoare care mai au loviturile Andreei, românce chiar. Problema este randamentul. Într-un meci cu miză imensă, jocul se modifică. Dacă acolo reuşeşti să-ţi ridici nivelul jocului, atunci eşti o mare jucătoare, sub presiune. În clipa de faţă, asta reuşeşte Andreea. Să fie bună, eficientă sub presiune. Andreea nu joacă în funcţie de adversar în acest moment. E extrem de preţios. Îşi joacă jocul ei, nu se gândeşte pe cine are în faţă, nu are ceea ce se numeşte în argoul de tenis „respect”. Îşi face jocul ei. Dacă vă uitaţi, adversarul ei e mingea, nu jucătoarea din faţă. Nu încearcă un joc prin care să exploateze punctele slabe ale adversarei. Îşi face jocul ei de atac. Aşa cum face Federer. El îşi face jocul lui. Mladenovic e foarte periculoasă, la fel de agresivă ca Andreea. Ar fi un meci de mare frumuseţe în optimi. În optimi nu există adversar uşor la Roland Garros”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Acesta a precizat că Andreea Mitu are ceva din Şarapova. „Dacă e să aduc o critică şi speranţa că va schimbă ceva asta e. În momentele de tensiune, când sunt mingi foarte importante şi serveşte, nu are această idee tactică a primului serviciu mediu, cu kick înalt, pe care să-l pună în teren şi să joace punctul. Şi acolo serveşte riscant, la linie, ceea ce tactic e greşit şi asta a şi făcut în ultimul game. Dar ştie ea mai bine, ştie Adrian Marcu cum să procedeze în continuare”, a conchis Cristian Tudor Popescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri