C. T. Popescu: E o problemă cu banca tehnică a Simonei! Era nevoie de venirea antrenorului!

Data publicării:
cristian tudor popescu ctp 5345359-Mediafax Foto-Octav Ganea-1

„În cazul acestui meci, nu problemele fizice au dus la înfrângerea Simonei”, a declarat la Digi24 jurnalistul Cristian Tudor Popescu. „E prima dată când văd un antrenor izbucnind în lacrimi la sfârșitul partidei, la ultima minge. Am văzut jucători, jucătoare plângând, nenumărați, dar antrenorul să plângă, cum s-a întâmplat cu (cel al) Carla Suarez Navarro, n-am mai văzut. Asta spune ceva despre tensiunea îngrozitoare în care s-a desfășurat această partidă. Acesta a fost elementul decisiv care a învins-o pe Simona. Nu a rezistat, în momentele critice ale acestei partide, a comis niște greșeli....nici nu știu cum să le calific...neforțate este un parfum de tei. (...) Tot ce i-a picat acolo, în careul de serviciu, peste 90 la sută este procentajul de eroare cu totul neforțată al Simonei. Aici s-a jucat meciul, în aceste greșeli. Când comiți asemenea erori, ele se răzbună categoric. N-ai cum să câștigi meciul cu asemenea greșeli. Sigur că s-a mai întâmplat ceva ieșit din comun. A avut noroc. Carla Suarez a avut noroc. (...)”, a explicat Cristian Tudor Popescu.

Au fost elemente de psihic, de tensiune, la care Simona nu a rezistat, consideră comentatorul. „E a doua oară când văd lucrul acesta, că nu vine nimeni, nici Darren Cahill, nici (Victor) Ioniță nu vine la bancă. S-a mai întâmplat, acum o lună sau două. Exact același lucru care m-a uimit. Într-un meci de un asemenea consum psihic, antrenorul poate efectiv să îți fie de folos, să pompeze niște încredere, niște...măcar să-ți dea impresia că știi ce ai de făcut în continuare, vorbind cu tine. De aceea a și venit – de două ori, de trei ori a venit – antrenorul (Carlei Suarez Navarro – n.r.). (...) Cred că era nevoie de venirea antrenorului la bancă”, a subliniat Cristian Tudor Popescu.

„S-a mai întâmplat ceva, la sfârșit, când a avut 5-4 și 30-0 Simona, deci era la două mingi de a câștiga, s-a dus să dea cu dreapta un cross scurt care a ieșit spre culoarul de dublu, a trimis-o în fileu, după care a făcut un gest foarte nervos și cu degetul la adresa băncii ei tehnice. Acolo s-a întâmplat ceva și după aceea a greșit patru mingi la rând. (...) Ceva s-a rupt psihic în raportul dintre ea și cei de pe banca tehnică. A fost ca și cum Simona le-ar fi reproșat ceva. Nu știu dacă nu cumva e vorba de atitudinea celor de pe bancă. Ea le-a făcut un semn și în partea opusă, ca și cum le-ar fi spus: uite, oamenii ăia mă aplaudă, mă susțin, voi ce faceți acolo?  În orice caz, acolo s-a rupt psihic Simona. După ce am văzut ce se întâmplă cu ea acolo, am fost, din păcate, aproape sigur că va pierde. E o problemă cu banca tehnică aici, nu știu ce se întâmplă!”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Cu toate acestea, jurnalistul crede că Simona se prezintă bine înainte de Roland Garros, în ciuda acestei înfrângeri. „Cred că arată bine la toate capitolele de joc de pe fundul terenului, ba chiar și la serviciu e ceva mai bine, nu a făcut greșeli majore. În schimb, acest meci arată vulnerabilitatea ei maximă în zona din apropierea fileului în momente de tensiune. În momente de maximă tensiune, Simona este literalmente neajutorată. O văd cât e de crispată și de nefamiliară cu acea poziție și acea zonă de lovire. Cred că asta trebuie antrenată separat.(...) După ce a greșit, s-a înspăimântat, a luat frica acestor mingi și n-a mai avut curajul s-o lovească decisiv. Asta e problema care trebuie lucrată până la Roland Garros, în rest jocul ei arată foarte bine”, consideră comentatorul.

Cristian Tudor Popescu spune că toate trei jucătoarele noastre s-au comportat remarcabil la turneul de la Roma și au făcut meciuri splendide. „Cred că am avut poate cel mai bun turneu al tenisului feminin românesc din anii din urmă”, a conchis Cristian Tudor Popescu.

Urmăriți-i comentariul integral în materialul video de mai sus.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri