C.T. Popescu: O suspendare de patru ani înseamnă că Șarapova iese din tenis

Data publicării:
CTP hipster

„Nu e foarte credibil să nu știi din septembrie, pentru că testele în legătură cu acest medicament au fost publicate încă din septembrie, iar în 1 ianuarie a avut loc oficializarea interzicerii, dar în lumea sportului și la nivelul acela de top mondial în tenis e imposibil să nu știi de câteva luni că există o problemă cu această substanță. Dacă Maria Șarapova ar fi luat nu știu ce medicament rar, exotic, pe care îl lua numai ea, ar fi fost o situație, însă această substanță, meldoniumul sau, mă rog, componenta principală, a creat deja victime printre sportivi din alte sporturi – patinaj, atletism. Cu această substanță au fost testați pozitiv și deja au mari probleme. Și asta era imposibil să nu ajungă la urechile numerosului și bine plătitului staff al Mariei Șarapova”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24.

„O a treia chestiune logică, care nu poate fi acceptată, este că Șarapova însăși a primit un fax în legătură cu asta, după cum recunoaște, dar că nu i-a dat importanță. Păi nu trebuie să-i dea importanță Maria Șarapova și nu trebuie să primească Maria Șarapova faxul, trebuie să-l primească medicul, preparatorul fizic, toți acei inși din jurul ei! Deci, n-are sens acest argument, că nu a văzut ea faxul, nici nu trebuia să-l vadă ea”, a continuat jurnalistul.

„Situația nu este deloc plăcută și nu poate fi pasabilă, pentru că, în acest context, o decizie foarte blândă, de pildă să nu fie suspendată deloc Maria Șarapova, e greu de imaginat, având în vedere toate celelalte cazuri care afectează în special sportivi ruși. Deci e un fenomen și e vorba de această substanță. Și-atunci este mai mult ca sigur că va fi sancționată. Important este pentru cât timp”, a arătat Cristian Tudor Popescu.

El spune că în decizia comisiei care va decide suspendarea poate cântări un singur amănunt: dacă reușesc avocații Mariei Șarapova să demonstreze că ea ar fi avut strictă nevoie medicală de acest medicament, fără de care sănătatea i-ar fi fost afectată. „Atunci se pot lua în calcul niște circumstanțe atenuante, dar după cum am văzut că arată lucrurile, în cel mai bun caz Maria Șarapova va lua un an de zile suspendare și în cel mai rău, patru ani. Patru ani înseamnă că Șarapova iese din tenis. Are 28 de ani, să stea pe tușă patru ani, nu mai poate reveni”, este de părere Cristian Tudor Popescu.

Dimpotrivă, un an de suspendare nu ar însemna chiar o catastrofă, crede jurnalistul și justifică: „oricum evoluțiile ei din ultimul an au fost neconvingătoare, oscilante, are o condiție fizică slabă în clipa asta, are mereu accidentări, deci oricum s-ar putea să-i prindă bine acest an în care stă pe tușă”.

Cristian Tudor Popescu apreciază atitudinea pe care a avut-o Șarapova în conferința de presă. „Dar nu apreciez zicerile unor inși în legătură cu Șarapova și Halep: iată șansa, foarte bine că iese Șarapova, Simona are culoar liber! Cât de idiot să fii să spui așa ceva? De asemenea, extremisme de tipul că trebuie să i se retragă toate titlurile din ultimii zece ani Șarapovei. Acest medicament a fost interzis de la 1 ianuarie, cum poți să extinzi așa ceva pe zece ani? Oricum, eu regret, dacă Șarapova va părăsi tenisul e o pierdere pentru tenisul mondial, pentru spectacolul pe care ea l-a oferit, și e o pierdere pentru Simona Halep, care nu are decât de câștigat din rivalitatea cu o sportivă de talia Mariei Șarapova”, a conchis Cristian Tudor Popescu.

Citiți și: 

C. T. Popescu: Nu cred că ar fi bine să se retragă Șarapova

Cazul Șarapova Medic: Sub nicio formă medicamentul nu se recomandă unui atlet tânăr, sănătos

Mai mulți sportivi ruși depistați pozitiv în ultimele două zile

Producător: Tratamentul cu meldonium luat de Șarapova durează maximum 4-6 săptămâni, nu zece ani

Maria Șarapova, atacată dur: „E vorba despre bani. Ar trebui să i se retragă titlurile din ultimii zece ani”

Pierderi uriașe pentru Maria Șarapova. Porsche, Nike și Tag Heuer și-au suspendat contractele de publicitate

GALERIE FOTO. Maria Șarapova, o carieră în imagini

ITF: Maria Şarapova va fi suspendată provizoriu începând cu 12 martie

Maria Șarapova a picat un test antidoping: „Am făcut o greșeală uriașă”

Niciun sportiv român nu a fost depistat pozitiv la Meldonium

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri