CALCUL. Simona Halep poate urca pe locul 3 WTA dacă se califică în finala Roland Garros

Data publicării:
halep-2

Simona Halep va urca pe locul 3 în clasamentul WTA dacă va juca finala de la Roland Garros, potrivit calculelor Digisport.ro.

După meciul de sâmbătă cu Maria-Teresa Torro-Flor, Halep este jucătoarea cea mai bine cotată rămasă pe tabloul principal de la Roland Garros, având şanse reale la trofeu. În cazul în care ea joacă finala acestei ediții, îi este asigurată ascensiunea pe podiumul mondial, arată calculele Digisport.ro.

Ocupanta locului 3 WTA, Agnieszka Radwanska, a fost eliminată vineri, în turul III, şi nu îşi va putea apăra cele 500 de puncte câştigate la ediția precedentă de la Roland Garros. Pentru participarea de acum, ea primeşte doar 130 de puncte, deci pierde 370 la totalul din clasamentul WTA. După Roland Garros, Radwanska va avea 5990 de puncte.

De cealaltă parte, Simona Halep are de apărat doar 5 puncte după ce a fost eliminată în prima rundă la ediția de anul trecut. Totalul ei dinaintea acestui turneu (5140) nu are cum să fie mai mic după Roland Garros.

Pentru accesul în optimile de finală, Simona şi-a asigurat deja 240 de puncte şi 125.000 de euro, însă următoarele meciuri îi pot creşte substanțial premiile, atât în bani, cât şi în puncte.

Pentru sferturile de finală se acordă 430 de puncte şi 220.000 de euro, pentru semifinale - 780 de puncte şi 412.500 de euro, finalista este recompensată cu 1300 de puncte şi 825.000 de euro, iar câştigătoarea trofeului va fi mai bogată cu 1,65 milioane de euro şi 2000 de puncte în clasamentul WTA.

Pentru a o depăşi pe Radwanska şi a urca pe locul 3 în lume, Halep are nevoie de o calificare în finală, reuşită care i-ar aduce totalul la 6435 de puncte WTA, superior polonezei.

În cazul unei finale Şarapova - Halep, tot mai probabilă după aspectul tabloului, chiar dacă rusoaica se impune, nu o poate întrece pe Simona. Pentru că a jucat ultimul act la ediția precedentă, MaSha ar putea să îşi crească totalul doar cu 600 de puncte (a primit 1400 în 2013).

Simona Halep s-a calificat pentru prima dată în carieră în optimile de finală de la Roland Garros odată cu victoria de sâmbătă, obținută în fața Mariei-Teresa Torro-Flor, cu 6-3, 6-0.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri