Campion mondial, mort la 23 de ani

Data publicării:
GettyImages-non jin-kyu

Foto: Gulliver/Getty Images

În 2011, tănărul sportiv a stabilit două recorduri mondiale pe distanțele de 1,500 de metri și 3,000 de metri și a câștigat în același an, titlul mondial la Campionatele Uninunii Internaționale de Patinaj.

A descoperit că suferă de o tumoare benignă la umărul stâng în septembrie 2013, dar a întârziat să se opereze pentru a putea să concureze la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, din 2014.

Cu toate acestea, Noh și-a rupt cotul în timpul antrenamentelor, cu o lună înainte de Jocurile Olimpice. Analizele au indicat că a dezvoltat osteosarcom, un tip de cancer osos, tumora ajungând la 13 centimetri.

În 2015, cu ajutorul tratamentului, starea de sănătate a lui Noh Jin-kiu s-a îmbunătățit și acesta declara că și-ar dori să concureze la Olimpiada de la Beijing, din 2022

Cu toate acestea, starea sa de sănătate s-a agravat și a decedat în cursul zilei de duminică.

Campioana olimpică Jorien ter Mors, și-a prezentat condoleanțele pe Twitter spunând că sportul a „pierdut unul dintre cei mai buni”. Un alt omagiu a venit și din partea campioanei olimpice medaliată cu argint, Arianna Fontana, care a declarat pe pagina personală de Facebook, că Noh a învățat-o „ce înseamnă să fii un adevărat campion”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri