Cătălina Ponor, aur la bârnă şi la sol la Cupa Mondială de la Baku

Data actualizării: Data publicării:
catalina ponor

Cătălina Ponor a obținut, duminică, medaliile de aur la bârnă şi la sol la Cupa Mondială de la Baku. Cătălina Ponor, care anul acesta împlinește 30 de ani, fusese singura din cei şapte sportivi români prezenţi la start care reușise să treacă de faza calificărilor, urmând să evolueze la bârnă și sol, aparatele sale favorite.

catalina ponor

ACTUALIZARE. Cătălina Ponor a obținut medalia de aur și la sol. Potrivit News.ro, Cătălina Ponor a fost notată la sol cu 13,433 (13,233 în calificări), clasându-se pe primul loc, astfel că sportiva din România a cucerit medaliile de aur la ambele aparate la care se calificase - bârnă și sol.


Ponor a obținut în finala de la bârnă 13,833 puncte, fiind urmată de gimnasta elenă Vasiliki Millousi (13,633 puncte) și australianca Emily Little (13,433).

Calificările în finale la Cupa Mondială de la Baku au început vineri, dar gimnaştii români nu au reuşit calificări în finale, cu excepţia Cătălinei Ponor. Ea a renunţat să ia startul în calificări și la sărituri.

În calificări, Ponor a fost prima, cu 14,233 la bârnă şi 13,233 la sol, după noul cod de punctaj, în timp ce a doua reprezentantă a României, care va evolua şi la Campionatul European din luna aprilie, Anamaria Ocolişan, a ratat ambele finale (10,833 la sol – locul 15, şi 9.900 la sărituri – locul 16), potrivit news.ro.

De asemenea, în competiţia masculină toţi cei cinci reprezentanţi ai României - Cristian Băţagă, Vlad Cotuna, Adelin Kotrong, Laurenţiu Nistor şi Andrei Ursache – au ratat calificările în finale la aparatele la care au concurat. Cristian Băţagă păstrează o şansă infimă de a fi prezent la sărituri, unde a încheiat pe locul 9 în calificări (13,783), fiind prima rezervă.

La Cupa Mondială de la Baku se află în competiţie 120 de gimnaşti (85 de băieţi şi 35 de fete) din 21 de ţări.

Etapa de Cupă Mondială de la Baku reprezintă un test important înaintea Campionatelor Europene de la Cluj-Napoca, programate între 19-23 aprilie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri